eur:
395.89
usd:
365.64
bux:
74015.85
2024. július 31. szerda Oszkár
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó a ferencvárosi Molnár Ferenc Általános Iskolában, ahol együtt úszott a diákokkal 2019. október 24-én. Ezen a napon Hosszú Katinka és a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomására érkezett további három világsztár - Ryan Murphy, az amerikaiak háromszoros olimpiai és világbajnoka, a rövidpályán világbajnok amerikai Michael Andrew és a szlovén Peter John Stevens - együtt úszott az iskola tanulóival.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hosszú Katinka édesapja a szokottnál is izgatottabb

Karácsonykor újra együtt lehet lányával, a háromszoros olimpiai bajnok úszóval.

A tavalyinál sokkal meghittebb lesz az idei ünnepi időszak Hosszú édesapja számára. Egy éve távol volt tőle karácsonykor a lánya, nem ölelhette meg őt, nem énekelhettek együtt a fánál, és a közös vacsora is elmaradt. Az Katinka mindent feláldozott, hogy formába kerüljön a 2020-as tokiói olimpiára. Szerettei helyett a munkát választotta, Dél-Afrikába ment edzőtáborba. Utólag kiderült, felesleges volt meghoznia az áldozatot, hiszen az ötkarikás játékokat a koronavírus miatt 2021-re halasztották.

A járvány ismét közbeszólt: az úszónő a pandémia miatt nem mehet külföldre felkészülni, így édesapja örömére együtt lesznek. „Nehéz volt megélni a tavalyi ünnepi időszakot, természetesen nagyon hiányzott Katinka. Ugyanakkor a család megértette, hogy a felkészülése miatt nem volt módja velünk lenni. De az idén másképp lesz! Boldog vagyok, hogy együtt karácsonyozhatok a lányommal” – mondta a Blikknek Hosszú István.

Ha már így alakult, akkor persze, igyekszik a lehető legfinomabb karácsonyi menüt elkészíteni. „Nagy kedvence a halászlé, így természetesen nem maradhat el, én magam készítem, családi recept alapján. Édesapám egyébként halász volt, és Katinkának is megtanította, hogyan készül az igazi bajai halászlé. Itt, Baján nagy hagyománya van a halfogyasztásnak, mi is ki fogunk tenni magunkért” – mesélte az édesapa.

Hosszú Katinka édesapja arról is beszélt, hogy meg van róla győződve, hogy lánya mindent elkövet azért, hogy jól szerepeljen majd Tokióban.

Címlapról ajánljuk

Az olaszokkal vív negyeddöntőt a kardcsapat – élő

Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád kezd az olaszok ellen, Luigi Samele, Luca Curatoli és Michéle Gallo szerepel a másik oldalon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Elesett Pivgyenne tegnap, az orosz katonák hamarosan megkezdhetik Toreck ostromát. Az ukrán védelem Pokrovszk térségében sem stabil: kilométerről kilométerre nyomulnak előre az orosz támadók. Hamarosan megérkeznek Ukrajnába az F-16-os vadászbombázók: a fegyvereket friss hírek szerint Amerika adja hozzájuk. Közben Oroszország szinte az összes hadiflottáját és több száz hajóját összevonó erődemonstrációra készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×