eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Budapest, 2012. augusztus 14. Gesztesi Károly színész, a DTK - D. Tóth Kriszta Show TV-felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában.  MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

Könnyeztek a színészek Gesztesi Károly darabjában

Először lépett színpadra a Bánfalvy Stúdió társulata az elhunyt színész nélkül.

A Páratlan Páros című darabot játszották Mosonmagyaróváron, első alkalommal Gesztesi Károly halála után. Az elhunyt színész karakterét Beleznay Endre alakította.

„Kedves emlékekkel tértünk haza Mosonmagyaróvárról. Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert bár az előadás nagyon jól sikerült, Karcsi nem volt már velünk. A Páratlan Páros nagy sikert futott be vele, most pedig én álltam helyette színpadra.

Az előadás előtt Kiss Ramóna megkérdezte tőlem, hogy izgulok-e, és bár általában nem szoktam, ez most tényleg más volt...”

– mondta a Ripostnak Beleznay Endre, aki három előadásban is együtt játszott Gesztesi Károllyal.

A színész úgy érzi, az, hogy a kollégája szerepét eljátszhatja, hatalmas megtiszteltetés a számára, de egyben nehéz feladat is. A közönséggel együtt megható pillanatokat éltek át

„Száraz Dénes ötlete volt, hogy a tapsrendnél hagyjuk ki Karcsi helyét, ezzel tisztelegve az emlékének, Harmath Imre kollégám pedig mondott pár szép szót. Megható pillanatok voltak ezek” - mondta a színész, aki szerint megkönnyezték ezeket a pillanatokat.

Gesztesi Károly január elején halt meg: az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor szívinfarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség a mentők már nem tudták újraéleszteni.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×