eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
71487.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol gyermeket gázolt halálra egy autó.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Pszichológus segít L. L. Junior fián

Szakember segítségére van szüksége a hatéves gyermeknek öccse pénteki temetése előtt.

Pénteken helyezik örök nyugalomra L.L. Junior kisfiát, akit a múlt szombaton gázolt halálra egy autó Zuglóban. A zenész menedzsere elmondta a Blikknek, hogy ügyfele pszichológust keresett a tragikus balesetet végignéző gyermekének, hogy feldolgozhassa az őt ért traumát. Az elmúlt néhány napban nem kerülhetett sor arra, hogy Lacika találkozzon a terapeutával. Ennek ellenére L. L. Junior folyamatosan konzultál a szakemberrel, hogy az ő segítségével készítse fel a kisfiát öccse temetésére.

"Teljesen érthető, hogy Junior félti a fiát, hiszen felnőttként is nagyon nehéz megélni egy temetést, gyerekként pedig minden bizonnyal még nehezebb" – mondta az énekes jogi képviselője, Mester Csaba. Az ügyvéd hozzátette: napokon belül beadják a bíróságra azt az indítványt, amelyben kérvényezik, hogy határozatlan időre L.L. Junior legyen a fia gondviselője és a gyermek nála lakjon, ne az édesanyjánál, Csillánál. A zenész volt szerelmét hibáztatja a tragédia miatt, szerinte az édesanya a felelős gyermekük haláláért, mert nem fogta a kezét a zebránál.

A lap által megkérdezett klinikai szakpszichológus szerint a gyermek számára a halál még nem tűnik végleges állapotnak, ezért a temetés félelemmel, szorongással tölti el. Fontos, hogy a gyerekben keletkezett félelmeket felismerjék és feloldják a ceremónia előtt.

Mint ismert, szombaton gázolták halálra Zuglóban a zenész négyéves gyermekét, Dávidot. Az autós szabályosan közlekedett, a kisfiú szaladt ki az útra. A tragédia után L. L. Junior szívbemarkoló üzenettel búcsúzott. Majd kedden már úgy nyilatkozott a zenész, hogy a nagyobbik gyermeket magához vette, mert az édesanya pszichés állapota nem teszi lehetőség, hogy gondoskodjon róla. Nem sokkal később L. L. Junior volt felesége, aki a gyermekekkel volt szombat este, amikor a tragédia megtörtént, a Facebookon egy személyes hangvételű nyílt levelet tett közzé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

A világ néhány nagy kihívását jelentős figyelem övezi. A klímaváltozásról, a háborúkról és a bevándorlás kérdéseiről folyamatosan kapunk híreket, és ezekre a területekre hatalmas összegeket áldoznak az államok és a filantrópok. Más jelentős problémák, például a tuberkulózis és a táplálkozás kérdése kevesebb műsoridőt, figyelmet kap a médiában, de a nagy globális prioritások közé számítanak, és forrásokat is elkülönítenek ezekre a célokra. Még az úgynevezett elhanyagolt trópusi betegségekkel (neglected tropical diseases, NTD) – mint a veszettség, a folyami vakság és a lepra, amelyek évente 200 ezer ember halálát okozzák a szegényebb országokban – is külön programok keretében foglalkozik a WHO. Van azonban egy olyan probléma, amelyről keveset vagy semmit sem hallunk, miközben több mint egymilliárd embert érint, és amit nagyon hatékonyan lehetne kezelni. Joggal nevezhetnénk ezt az elhanyagolt óriási betegségnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×