eur:
392.73
usd:
362.97
bux:
72160.77
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Police.hu

Gyorshajtás Békéscsabán: 160 és 164 km/óra

Közel 50 gyorshajtót mért be a rendőrség traffipax készüléke két nap alatt Békéscsabán és a város külterületén. A szabálysértő autóvezetők közül ketten is 160 km/óra sebességgel közlekedtek.

A rendőrség a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedők biztonságát veszélyeztető szabálytalankodók kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását Békés megye közútjain. Békéscsaba belterületén és külterületén is mért a traffipax március 27-én és március 28-án.

A két nap során, 16 óra alatt összesen 48 szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük ketten jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt.

Békéscsaba külterületén, 44-es számú főúton Kondoros irányába haladt egy személygépkocsi 2019. március 27-én, 8 óra 46 perckor. Az autó vezetője a megengedett 90 km/ óra helyett 164 km/h sebességgel közlekedett. Másnap, március 28-án 17 óra 28 perckor, a 47-es számú főúton Csorvás felé haladt egy személygépkocsi, a megengedett 90 km/óra helyett 160 km/ órával.

Évek óta a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, kockázatot vállal és veszélyezteti magát, utasait és közlekedő partnereit is! A szabályok betartása csökkenti a balesetek bekövetkezésének esélyét - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor magyar miniszterelnök moszkvai látogatása, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, jelentős vitákat váltott ki Európa-szerte. Brüsszelben sok tisztviselő és vezető érzi úgy, hogy a hétfőn elindult féléves magyar elnökséggel visszaélt a magyar kormány. Az Európai Bizottság jelezte, nem tudtak előzetesen az útról és a Portfolio is így értesült más uniós szervezetektől, valamint külföldi diplomatáktól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×