eur:
385.81
usd:
354.8
bux:
69021.36
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Időseket fosztottak ki, orvosnál, gyógyszertárnál, temetőnél szólították le őket

Elsőfokon 6 év letöltendő fegyházbüntetésre, illetve 4 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság azt a két budapesti nőt, akik kimondottan időskorúak sérelmére követtek el bűncselekményeket: a megtévesztésükkel bejutottak az otthonukba, ahonnan készpénzt és különböző értékeket tulajdonítottak el - tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A kerületi ügyészség 2016 novemberében emelt vádat nyolc rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt.

A vádirat szerint a két nő 2015 szeptembere és 2015 novembere között rendszeresen, szervezetten, a feladatokat egymás között megosztva időskorúak sérelmére követett el lopásokat.

A sértetteket idős koruk alapján tudatosan választották ki,

majd őket az utcán, orvosi rendelőből, gyógyszertárból hazafele menet, de volt, akit temető előtt szólítottak meg különböző ürüggyel, amivel a bizalmukba férkőztek.

Többnyire régi ismeretségre hivatkoztak,

de előfordult, hogy az orvosuk asszisztensének vagy szociális munkásnak adták ki magukat.

A vádlottak a sértetteket ezután gépkocsival hazavitték, majd velük együtt felmentek a lakásukba. Ezután rendszerint

amíg az egyikük a sértett figyelmét elterelte, addig a társa arany ékszereket, készpénzt és egyéb értéktárgyakat tulajdonított el,

de volt olyan sértett, akinek a vérnyomásmérőjét is elvitték.

A vád szerinti bűncselekmény-sorozatnak összesen nyolc sértettje van, akik jellemzően 80 év felettiek - a legidősebb 92 éves - voltak az elkövetés idején.

Tőlük a vádlottak a fenti módon összesen több mint 6 millió forint értékben tulajdonítottak el különböző értéktárgyakat és készpénz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Fico testőrsége reagált

Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Fico testőrsége reagált

Milyen általánosnak mondható következtetéseket lehet levonni a szerdai szlovákiai merényletből? Valóban történhetett mulasztás a védett személy biztosítása terén? Horváth József biztonságpolitikai szakértőt, nyugállományú vezérőrnagyot, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját kérdeztük.

Újabb, hivatalos tájékoztatás Robert Fico állapotáról

Robert Kaliňák védelmi miniszter a besztercebányai kórházban tartott rövid sajtótájékoztatót Robert Fico miniszterelnök állapotával kapcsolatban. A kórház igazgatója a műtétről árult el részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Ilyen még nem volt: lekörözték az egészségpénztárak az önkéntes nyugdíjpénztárakat

Ilyen még nem volt: lekörözték az egészségpénztárak az önkéntes nyugdíjpénztárakat

Eredményesen kezdték az évet a hazai önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárak, amelyek mind az összesített taglétszám, mind a tagi és munkáltatói befizetések tekintetében jelentős előrelépést mutattak fel az első negyedévben. A nyugdíjkasszák ismét reálhozamot értek el, az egészségpénztárak tagjai pedig minden eddiginél többet költöttek lakáshitel-törlesztésre - közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ).

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×