eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

870 ezer forinttal távozott a kőbányai fegyveres postarabló

Egy fővárosi postahivatalt rabolt ki valódinak látszó fegyverrel több mint öt évvel ezelőtt a 36 éves budapesti férfi, aki ellen a nyomozás újraindítása után most vádat emeltek - tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott 2012 januárjában elhatározta, hogy bűncselekmény útján jut pénzhez.

Ennek érdekében - miként a vádirat rögzíti - beszerzett egy maroktáras, valódi fegyvernek látszó fegyver-utánzatot, és azzal 2012. január 10-én a délutáni órákban egy X. kerületi postahivatalhoz ment.

A vádlott egy kapucnis pulóvert viselt, a fejére egy sötét színű kendőt, illetve egy baseball sapkát húzott úgy, hogy azzal az arcát eltakarja.

A posta ügyfélterébe lépve odament a bejárattól távolabbi pultnál dolgozó alkalmazotthoz, majd átadta neki a nála lévő hátizsákot azzal az utasítással, hogy pakolja bele a pénzt. Mivel az alkalmazott a felszólításra nem reagált, a vádlott elővette a valódinak látszó fegyvert, azt ráfogta és megismételte az utasítást.

A támadó ezután a másik pultnál dolgozó alkalmazottat is megfenyegette a fegyverrel, miután észrevette, hogy a nő a pult alatti pánikgomb felé nyúl.

A vádlott mindeközben

egyre erőszakosabbá vált, és azzal fenyegette meg a sértetteket, hogy ha nem adják oda neki nagyobb címletekben a pénzt, akkor lövöldözni kezd. 

Az egyik dolgozó ekkor megnyomta a nagyobb címletű pénzt tartalmazó trezor nyitógombját, aminek a hangját azonban a vádlott riasztásnak vélte. Megijedt, kikapta a sértett kezéből a hátizsákot az addig belepakolt mintegy 870.000 forint készpénzzel, és azzal elmenekült a helyszínről - rögzíti a vádirat.

Az először ismeretlen elkövető ellen indított nyomozást először felfüggesztették, majd a folytatásról a rendőrség 2015 júliusában határozott, amikor az elkövető kilétére adatok kerültek elő.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit

fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés

- tudatta a Fővárosi Főügyészség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×