eur:
392.5
usd:
362.56
bux:
72003.53
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nem fogja elhinni, kik bíznak az internetes társkeresőkben

Nem fogja elhinni, kik bíznak az internetes társkeresőkben

Minden ötödik magyar talált már párt internetes társkereső oldalak segítségével – derült ki a Trendinspiráció Műhely kutatásából. A felmérés során ezer, országosan reprezentatív 18-59 éves válaszadói kört kérdeztek meg és elemezték ki véleményüket az online társkereséssel kapcsolatban.

A felmérés során megkérdezettek csaknem 80 százaléka mondta azt, hogy ismer legalább egy Magyarországon is működő társkereső oldalt.

A kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezettek több mint felének van olyan ismerőse, aki maga is internetes társkeresőn találta meg a párját, ráadásul több mint 10 százalékuknak háromnál több ilyen ismerőse is van.

Érdekesség, hogy a férfiak kevesebb ilyen ismerőssel rendelkeznek, mégis jobban bíznak a társkereső oldalak sikerességében. A férfiak és a felsőfokú végzettségűek ugyanis jobban hisznek abban, hogy társkereső oldalak segítségével lehet ismerkedni, mint a nők vagy a közép és alapfokú végzettséggel rendelkezők – derült ki a felmérésből.

A kutatásban résztvevők 21 százaléka talált már párt internetes oldalon. Legnagyobb arányban a harmincas korosztály számolt be erről, közülük ugyanis minden harmadik megkérdezettnek volt már (vagy most is tart) online társkereső oldalon indult kapcsolata.

A felsőfokú végzettségű, diplomás megkérdezetteknél, valamint a fővárosiaknál még magasabb ez az arány, előbbiek csaknem 25 százaléka, míg utóbbiak több mint 30 százaléka talált már párt az interneten - derült ki a felmérésből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×