eur:
392.74
usd:
362.95
bux:
72155.85
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

A börtönben is milliókat kap a fekete özvegy

Évi egymillió eurós járadék illeti meg meggyilkolt férje, Maurizio Gucci örökségéből Patrizia Reggianit, aki bérgyilkossal ölette meg hűtlenné vált hitvesét - így foglalt állást egy milánói fellebbviteli bíróság.

A fekete özvegy visszamenőleg, a börtönben töltött évekre is megkapja a járadékot a bíróság döntése értelmében - közölte pénteken a La Repubblica című olasz lap.

Az évi egymillió euró megfizetésére szerződésben kötelezte magát 1993-as válásuk után a később bérgyilkossal megöletett férj. A 68 éves asszonynak így most 24 millió eurót kötelesek átutalni lányai, Alessandra és Allegra. A nővérek anyjuk bűnösségére hivatkozva eddig vonakodtak fizetni, és nem kizárt, hogy a legfelsőbb bíróságnál fellebbeznek az ítélet ellen.

A 17 évet börtönben, majd további három évet közérdekű munkával töltő asszony tavaly októberben nyerte vissza szabadságát. Összesen 26 évre ítélték, de a fennmaradó rész letöltését felfüggesztették.

Maurizio Guccit, a Gucci divatház 47 éves örökösét 1995. március 27-én lőtték le irodája előtt a via Palestro elegáns milánói utcában. Mint kiderült, elvált felesége fogadott bérgyilkost, mert nem tudott beletörődni, hogy férje elhagyta egy fiatalabb nő kedvéért és ezzel elvesztette magas társadalmi státuszát is.

A vád képviselője "jéghidegen megtervezett bűncselekményről" beszélt, amelyet szerinte Patrizia Gucci "pénzéhsége, irigysége és gyűlölete" motivált. Az exfeleség mindvégig ártatlanságát hangoztatta, és azt állította, hogy a többi vádlott összeesküdött ellene.

Az ügyben öt vádlottat - köztük az asszonyt - ítéltek el 19-29 évre. A hidegvérrel szőtt gyilkossági összeesküvés és az asszony kicsapongó életvitele sokáig foglalkoztatta az olasz közvéleményt.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Korábban már írtunk arról, hogy az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódóan megjelent a támogatott termékek, berendezések listája. Ezúttal arról számolt be az ÉMI, hogy a honlapon már látható a program megvalósításában kivitelezőként, valamint tanácsadóként opcionálisan bevonható eddig regisztrált vállalkozások listája is, amik folyamatosan bővülnek a vállalkozások regisztrációi alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×