eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Buszbaleset: életben lehet a sofőr

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a Verona közelében szerencsétlenül járt busz magyar vezetője az egyik Olaszországban kezelt, hétfőn azonosított súlyos sérült.

A hírügynökség saját rendőrségi forrására hivatkozott a hírt közölve. A rendőrség az ügyészséget tájékoztatta a sofőr azonosításáról, ehhez a jelentéshez jutott hozzá az ANSA. A jelentés kitér arra is, hogy az 52 éves férfi vezethette a járművet a január 20-i baleset idején.

Az összes áldozatának azonosítását a DNS-ük alapján hétfőn jelentette be a rendőrség. Köztük volt az a két ember, aki még olasz kórházban van, és akit a rokonaik nem tudtak felismerni - a rendőrségi közlemény szavai szerint - a szörnyű állapotuk miatt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta az M1-nek, hogy előreláthatólag pénteken hozhatják haza a buszbaleset áldozatainak holttestét. A tárcavezető közölte: a halotti anyakönyvi kivonatokat annak az olasz településnek az önkormányzata adja ki, amely fennhatóságába tartozik az érintett autópálya szakasz.

A katasztrófában 16-an vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú, egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, és tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A sérülteket kettő kivételével hazaszállították Magyarországra.

A buszbaleset Honvédkórházban kezelt négy sérültje közül ketten már hétfő délután elhagyhatták az intézményt.

A busz Velence és Verona között az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, ami után rendkívül gyorsan terjedő, sűrű, fullasztó füstöt okozó tűz ütött ki a járműben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×