eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Válságos állapotban a meglőtt baranyai baba

Intenzív osztályon ápolják azt a 11 hónapos csecsemőt, akit az apja sebesített meg légpuskával vasárnap a Baranya megyei Oldon. A gyermek állapota válságos - közölte a pécsi gyermekgyógyászati klinika igazgatója.

Decsi Tamás orvosprofesszor elmondta: a csecsemőt mentőhelikopterrel szállították vasárnap a pécsi klinikára, ahol aznap idegsebészeti beavatkozást végeztek el rajta.

A műtétet követően a kisgyermek a gyermekklinika intenzív osztályára került, a többi között lélegeztetést igényel. Állapota súlyos, válságos - tette hozzá.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleménye szerint a mentők diszpécsere jelentette be a rendőrség ügyeletén, hogy vasárnap 12 óra körül lőtt fejsérüléssel szállítottak a siklósi kórházba egy kritikus állapotú 11 hónapos oldi kisgyermeket.

A rendőrség megállapította, hogy egy 22 éves oldi férfi a lakásában nem kellő körültekintéssel rakta le a töltött légpuskáját, véletlenül elsütötte, és így találta el a kisfiát. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×