eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Meghalt Superman első szerelme

Kilencvenöt éves korában meghalt Noel Neill amerikai színésznő, aki elsőként öltötte magára a mozivásznon Superman szerelme, Lois Lane szerepét.

Neill életrajzírója, Larry Ward az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a színésznő hosszú betegséget követően vasárnap halt meg az arizonai Tucsonban lévő otthonában.

Neill a Columbia stúdió 1948-as Superman című 15 részes, fekete-fehér mozis sorozatában öltötte magára először a Daily Planet újságírójának szerepét. Később George Reeves oldalán tűnt fel ismét Lois Lane-ként az 1950-es években vetített Adventures of Superman című televíziós sorozatban.

A színésznő később sem távolodott el a szuperhős világától: ő játszotta Lois Lane édesanyját az 1978-as Superman-filmben és a 2006-os Superman visszatér című moziban is feltűnt.

Az Illinois állambeli Metropolisban 2010-ben avattak fel egy Lois Lane-szobrot, amelyet Neillről mintáztak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×