eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
QUITO, ECUADOR - AUGUST 18: Detail of Luis Romans Barbie doll collection on August 18, 2022 in Quito, Ecuador. Luis Roman is a collector of Matels Barbie dolls. The collection is valued at 40 thousand US dollars with 850 original dolls, the first one was acquired 18 years ago.    (Photo by Franklin Jacome/Agencia Press South/Getty Images)
Nyitókép: Franklin Jacome/Agencia Press South/Getty Images

Elhunyt a Barbie baba "atyja"

Szívroham következtében elhunyt Elliot Handler, a Mattel társalapítója és a Barbie baba tervezője - jelentette be a hét végén az amerikai játékgyár.

Handlert 95 évesen érte a halál csütörtökön.

"Mély fájdalommal értesültünk a Mattel-alapító Elliot Handler haláláról, aki a világ egyik legnépszerűbb játékát létrehozta" - tudatta a cég közleményében.

A céget 1945-ben alapította Elliot Handler és társa, Harold Matson. Barbie egy New York-i játékvásáron jelent meg először 1959-ben. Nevét Barbaráról, Elliot és Ruth Handler lányáról kapta. Két évvel később fia tiszteletére a házaspár megtervezte Ken babát, Barbie párját.

Hihetetlenül hosszú lábával és fésülhető hajával Barbie forradalmat csinált a kislányok gyerekszobájában. A Mattel birodalom vezető termékeként stiliszták tucatjait ihlette meg, saját oldala is van a Facebook és a MySpace közösségi portálon.

A világ legnagyobb játékgyárának székhelye a kaliforniai Segundóban, Los Angelestől nyugatra található.

A Handler családból ma már csak Barbara él, fivére 1994-ben hunyt el agydaganatban, édesanyja, Ruth 2002-ben halt meg 85 éves korában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×