eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Pénzbírságra büntették a kormányfőre játék pisztolyt fogó férfit

Harmincezer forint pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön azt a férfit, aki az idei városligeti majálison játék pisztolyt fogott a miniszterelnökre.

Az ügyben eljáró bíró ismertetése szerint a miniszterelnök védelmének biztosításában részt vevők három ittas emberre lettek figyelmesek, majd azt látták, hogy egyikük, egy 30 év körüli férfi maroklőfegyvert fogott Gyurcsány Ferencre.

A bíró ismertette a férfi korábbi vallomását, amelyben részletesen beszámolt arról, hogy milyen zene ment a majálison, merre ment, mit tett. Gyurcsány Ferenc beszédével kapcsolatban azt mondta:"figyeltem, milyen jól beszélt, de egy idő után unalmasnak találtam". Ekkor ragadta meg a műanyag pisztolyt, amellyel azonban állítása szerint nem célzott senkire.

A Köztársasági Õrezred jelentésében viszont az szerepel, hogy a férfi egy sörpadra állt, és azt kiáltotta: "Most megdöglesz Gyurcsány!" A bíró ismertetése szerint a férfi előállítása során azt mondta: tisztában van tettével és megbánta azt.

A bíró a határozat indoklásakor elmondta: a legfeljebb hatvan nap elzárással vagy 150 ezer forint pénzbüntetéssel sújtható szabálysértésnél azért döntött a 30 ezer forint pénzbírságról, mert ez alkalmas arra, hogy az eljárás alá vont személyt az ilyen vagy hasonló bűncselekményektől visszatartsa.

Hat nap közmunka, vagy tíz napi elzárás

Ha a pénzt a férfi nem fizeti be, akkor hat napig közmunkát kell végeznie, ha pedig azt sem teljesíti, akkor tíz nap elzárásra változtatják a büntetését.

A garázdaság szabálysértése miatt pénzbüntetésre kötelezett férfi a tárgyaláson nem jelent meg, nem is képviseltette magát, a döntést a távollétében hozta meg a bíróság. A tárgyaláson mintegy 15-20 újságíró vett részt.

Az eljáró bíró hangsúlyozta: nem csak alkalmas volt a cselekmény arra, hogy riadalmat keltsen, hanem riadalmat is okozott. Hozzátette: ezt súlyosbító körülményként értékelte határozata meghozatalakor, ahogyan azt is, hogy a férfi önhibájából eredően, ittasan követte el a cselekményt.

Enyhítő körülményként vette ugyanakkor figyelembe, hogy a férfi büntetlen előéletű, alkalmi elkövetésről van szó, valamint azt,hogy hogy előállítása során megbánást tanúsított.

A határozat egyelőre nem jogerős, a férfi a döntés ellen fellebbezhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Molnár Tamás az olaszok eltiltásáról: az olimpiai eszme megsértése nem maradhat következmények nélkül

Molnár Tamás az olaszok eltiltásáról: az olimpiai eszme megsértése nem maradhat következmények nélkül

A játékvezető rossz ítélete döntően befolyásolta az olasz–magyar olimpiai negyeddöntő alakulását, de feszült légkörben óriási nyomás nehezedett rá – mondta az InfoRádióban a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség vízilabda-bizottságának vezetője. A háromszoros olimpiai bajnok szerint az olaszok túlzottan is provokatívak voltak a következő párizsi meccsükön, és véleménynyilvánításra, tiltakozásra használták fel az olimpiai eszmét, ami nem tolerálható.

Elemzők: Benjamin Netanjahunak most lehetősége lenne a háború leállítására

Sokak szerint a zsidó állam számára ezt most olyan pillanat, mint amikor amerikai kommandósok likvidálták Oszama bin Ladent. „Kedveseim, a háború nem ért véget” – üzente a világnak Netanjahu, és elmondta, mi most a célja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a fronton Kim Dzsongun katonái, Putyin megfenyegette Ukrajnát – Háborús híreink szombaton

Hamarosan a fronton Kim Dzsongun katonái, Putyin megfenyegette Ukrajnát – Háborús híreink szombaton

Észak-Korea 1500 különleges alakulat katonáját szállította Oroszország távol-keleti részébe, akiket a helyi katonai bázisokon képeznek ki, és valószínűleg bevetik őket az ukrajnai háborúban – közölte pénteken a dél-koreai titkosszolgálat. Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna nem gondolkodik atomfegyver fejlesztésén, és a legutóbbi jelentésekben a kérdés kapcsán inkorrekt módon értelmezték Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentését – közölte az ukrán elnöki hivatal vezetője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×