eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

A börtönt kockáztatja a tudósítók réme

Lecsukják az óvszerhasználatot különös módszerrel népszerűsítő olasz férfit, ha újra akcióba lép és megzavar egy híradóst. Gabriele Paolini rendszeresen feltűnik a hírműsorokba élőben bejelentkező újságírókat, akik azonban gyakran visszavágnak.

Gabriele Paolini eddig körülbelül 20 ezer alkalommal zavarta meg az újságírók élő bejelentkezéseit, ezzel ő a csúcstartó - derül ki a Guinness Rekordok Könyvéből.

Az olasz legfelsőbb bíróság a napokban helyben hagyta azt a korábban, még egy 2001-ben történt eset ügyében született ítéletet, amelynek értelmében a férfit három hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik; ha tehát újabb élő bejelentkezést zavar meg, lecsukják.

A bíróság arról is döntést hozott, hogy mostantól kezdve bárki, aki nem szerepel a hírben, mégis szándékosan a kamera látószögébe kerül egy nyilvános helyen, szabálysértést követ el, még ha nem is mond vagy tesz semmi sértőt.

Gabriele Paolini akcióinak célja, hogy felhívja a figyelmet az óvszerhasználat fontosságára - megjelenései alkalmával általában egy kondommal integet a kamerába. A férfi azután kezdett bele furcsa kampányába, hogy egy barátja AIDS-ben meghalt.

Bár Paolini rendkívül szemfüles, van, hogy nem ússza meg büntetlenül: többször előfordult már, hogy az beszélő újságírók megpróbálták elkergetni, egyikük-másikuk erőszakhoz is folyamodott. Egy alkalommal a RAI tudósítója, Paolo Frajese sípcsonton rúgta, míg mások a bejelentkezés végén látták el a baját.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×