eur:
399.8
usd:
368.08
bux:
74228.2
2024. október 18. péntek Lukács

Újra lecsapott a James Bond-átok

Lenyisszantotta egyik ujjának végét az új James Bond-film forgatásán a 007-es kémet alakító Daniel Craig. A Quantum of Solace forgatásán ez volt a negyedik baleset.

"Elővigyázatosságból" kórházba kellett szállítani Daniel Craiget, miután a brit színész lenyisszantott egy darabot az egyik ujjából a legújabb James Bond-film, a Quantum of Solace forgatásán - mondta a filmet gyártó Eon szóvivője.

Ez a második eset két héten belül, hogy a 007-est alakító színész megsérült a híres Pinewood stúdióban zajló forgatások során: nemrég az arcát vágta meg, a sebet nyolc öltéssel kellett összevarrni.

"Elég sok volt a vér, ezért úgy döntöttünk, hogy Danielt kórházba kell vinni, hogy sürgősségi ellátást kapjon" - mondta egy, a film gyártásán dogozó forrás. Ám hiába a sérülés, a forgatás nem állhatott sokáig: Daniel Craig délután már újra a kamera előtt állt.

Baljós árnyak

Különös átok ül a 22. James Bond-filmen: legutóbb a hétvégén tűz ütött ki a Pinewood stúdióban, és leégett a produkció egyik külső díszlete. A sors fintora, hogy a területet csupán egyetlen éve nyitották meg újra, mivel korábban az utolsó elkészült Bond-film, a Casino Royale díszlete vált a lángok martalékává.

Korábban két kaszkadőr is megsérült a forgatások során. Egyikük életveszélyes sérüléseket szerzett, amikor a filmben szereplő Aston Martinnal belehajtott az olaszországi Garda-tóba, míg ugyanennek a jelenetnek a felvételekor egy másik, görög férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett.

A 2002-ben készült Halj meg máskor! című epizódban az akkori Bond-lány, Halle Berry sérült meg könnyebben. 1997-ben, az A holnap markában című filmben pedig az akkori kém, Pierce Brosnan sérült meg, amikor egy lövedék szilánkja eltalálta.

Az átok már jóval korábban is lecsapott a produkció résztvevőire: 1967-ben, a Csak kétszer élsz című rész forgatása során egy kaszkadőr mindkét lábát elvesztette egy helikopteres jelenetben.

Címlapról ajánljuk
Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Hiába szólította fel egyeztetésre a választásokon a legjobban szereplő három párt vezetőjét Alexander Van der Bellen, a megbeszélések után is maradt a kormányalakítási patthelyzet.

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×