eur:
399.8
usd:
368.08
bux:
74228.2
2024. október 18. péntek Lukács

A rendőrség mégsem tiltja meg a melegdemonstrációt?

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese lát esélyt arra, hogy megtarthatják július 5-én a tervezett melegdemonstrációt. Közölte: bár a rendőrség tegnap megtiltotta a felvonulást, a lehetőségekről tovább tárgyalnak. Mint mondta: mindkét félben megvan a kompromisszumkészség.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese lát esélyt arra, hogy megtarthatják július 5-én a tervezett melegdemonstrációt. Bodnár Zsolt közölte: bár a rendőrség tegnap megtiltotta a felvonulást, a lehetőségekről tovább tárgyalnak.

Az ezredes emlékeztetett arra: úgy ítélték meg, hogy a Deák tér - Andrássy út - Hősök tere útvonalra tervezett menet aránytalanul akadályozta volna a forgalmat, miközben amúgy is nehéz közlekedni a városban. Hangsúlyozta: úgy tűnik, mindkét félben megvan a kompromisszumkészség, így valószínűleg mégis megtarthatják a rendezvényt.

A rendőrség korábban azt javasolta, hogy a szervezők ne menetként, hanem egy konkrét helyszínen tartsák meg a programot. A szervezők képviselői szerint ezzel éppen azt a céljukat lehetetlenítik el, hogy láthatóvá tegyék a felvonulókat.

A tavaly július 7-én megrendezett melegfelvonulás a Hősök teréről indult, de az Oktogonnál több száz fős ellentüntetés fogadta a résztvevőket.

Címlapról ajánljuk
Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Hiába szólította fel egyeztetésre a választásokon a legjobban szereplő három párt vezetőjét Alexander Van der Bellen, a megbeszélések után is maradt a kormányalakítási patthelyzet.

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×