eur:
400.04
usd:
368.76
bux:
74580.1
2024. október 18. péntek Lukács

Már halálos áldozata is van a mérgező kanapénak

Egy ember belehalt azokba a sérülésekbe, amelyeket egy Nagy-Britanniában kapható mérgező kanapé okoz. A gombaölővel kezelt bútorok már több mint ezer embernél váltottak ki allergiás reakciókat, közöttük egy kilenchónapos gyermeknél.

Hetek óta dagad a botrány Nagy-Britanniában, egy bútorüzlet ugyanis olyan kanapékat forgalmaz, amelyektől használóik kiütésesek lesznek.

Először egy kilenchónapos kisfiúról derült ki, hogy egész testét ellepték a hólyagok, később azonban bebizonyosodott, hogy több mint ezer embernél jelentkeztek allergiás tünetek.

A hibás termék azonban most egy ember halálához vezetett - állítják az elhunyt háromgyermekes anya rokonai.

Ahogy 24 éves lánya elmondta, az édesanyja karján, lábán és nyakán hólyagok jelentek meg, amelyekről számos teszt ellenére az orvosok sem tudták megmondani, honnan eredhetnek. A lány szerint a kiütésekre nincs más magyarázat: a kanapé okozta azokat.

A 850 fontos (280 ezer forint) kanapékat gyártójuk egy igen erős gombaölő szerrel kezelte, hogy a raktározás alatt ne penészedjenek, a szer azonban égési sérüléseket és ekcémát okoz.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József az ukrán elnök győzelmi tervéről: egyszerre diktátum az oroszoknak és a Nyugatnak

Volodimir Zelenszkij több kérést, elvárást is megfogalmazott parlamenti beszédében a Nyugat felé, miközben arról nem tett említést, hogy az ukrán vezetés milyen kompromisszumokra lenne hajlandó – mondta az InfoRádióban a biztonságpolitikai szakértő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Fintech támadók és AI-boom - Új erők forgatják fel a hagyományos bankokat?

Fintech támadók és AI-boom - Új erők forgatják fel a hagyományos bankokat?

Immáron kilencedik alkalommal rendezzük meg a bankszektor, az IT-szektor és a fintech cégek egyik legfontosabb szellemi műhelyéül szolgáló Banking Technology konferenciánkat, ahol a bankok digitális transzformációjáról, a szektor legfontosabb IT-üzleti és technológiai fejlesztési irányairól van szó. Az utóbbi időszak legnagyobb technológiai megatrendjévé nőtte ki magát a chatGPT nyomán kirobbanó AI-forradalom, amely a bankszektor működését, fejlesztési irányait és informatikai stratégiai céljait is átformálhatja. Mely banki területek működését transzformálja az AI, hol segíthet a költségcsökkentésben, a hatékonyabb operációban? A hazai bankok digitális transzformációja mellett a pénzforgalmi trendekről, az AFR 2.0-ról, kiberbiztonsági kérdésekről és az egyre nagyobb problémát jelentő adathalász csalásokról, a hazai fintech szektor innovációiról is szó lesz a rendezvényen. A bankszektor top vezetői, fintech-guruk, tanácsadók, a szabályozók és az IT-cégek szakértőinek krémje immáron kilencedik éve gyűlik össze konferenciánkon, hogy megosszák egymással gondolataikat a bankszektort érintő legfontosabb üzleti és informatikai kérdésekben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×