eur:
400.37
usd:
369.8
bux:
74127.83
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Húsz évet kapott, mert ketrecben tartotta a fiát

Húsz év börtönbüntetésre ítéltek egy amerikai nőt, aki ketrecben tartotta 17 éves, örökbe fogadott fiát. Az asszony férjét is letartóztatták gyermekbántalmazás vádjával, ő azonban nem érte meg az ítélethirdetést.

Brenda Sullivant még januárban ítélték bűnösnek három rendbeli súlyos gyermekbántalmazás miatt, most pedig kihirdették az írtéletet: húsz év börtön.

A 17 éves fiú mindössze 22 kilót nyomott, amikor a gyermekvédelmi hatóság munkatársai rátaláltak egy ketrecben az egyesült államokbeli Ohio államban. Az asszony akkor azzal védekezett, hogy a hatóságok mondták neki: tartsa gyerekágyban a fiút, aki súlyos egészségügyi és érzelmi problémáktól szenvedett.

Az ügyész súlyosbító körülményként kérte figyelembe venni, hogy az asszony nem csupán bezárta, de éheztette is a gyereket, akinek két 13 éves ikertestvére is azt vallotta: őket is hasonló ketrecekben tartotta a nevelőanyjuk.

Az asszony férjét is letartóztatták, ő azonban még a per megkezdése előtt, 2007 januárjában meghalt.

Az asszony ügyvédje úgy véli: a börtön nem megfelelő büntetés védence számára, hiszen Sullivan nem jelent veszélyt a társadalomra. Ezért fellebbezni is fognak az ítélet ellen - tette hozzá Charles Fletcher.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Súlyos veszélyre figyelmeztet az IMF csúcsvezetője, Európának is alaposan beszólt

Súlyos veszélyre figyelmeztet az IMF csúcsvezetője, Európának is alaposan beszólt

Az IMF vezetője szerint a magas adósság és az alacsony növekedés továbbra is a világgazdaság fő kihívásai. Kristalina Georgieva figyelmeztetett a nemzetközi kereskedelem korlátozásának veszélyeire, és aggodalmát fejezte ki a geopolitikai feszültségek miatt. Az IMF és a Világbank közelgő éves ülésén a globális gazdasági kilátások, a szegénység felszámolása és a zöld átállás lesznek a fő témák - írja a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×