eur:
400.37
usd:
369.8
bux:
74127.83
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Éheztette 6 gyerekét - a madaraknak kirakott kenyeret ették

Birmingham közelében éhen halt egy 7 éves kislány, 5 testvére pedig súlyos állapotban van - közölte az angol rendőrség. A szomszédok figyeltek fel arra, hogy a kisgyerekek a madaraknak szánt kenyeret eszik.

A 7 éves Khyra Ishaqot a rendőrség menekítette ki egy Birmingham közelében található angol városban szombaton. A kislány házuk erkélyén feküdt, és nem sokkal a kórházba szállítása után meghalt - egyes források szerint az alultápláltságtól.

A házban még 5 kisgyereket találtak - ők szennyben és nyomorban matracokon feküdtek, és hasonlóan kiéheztetett állapotban voltak, de az orvosoknak sikerült stabilizálniuk állapotukat. A megmentett 3 kisfiút és 2 kislányt jelenleg is kórházban ápolják.

A helyi rendőrséghez a szomszédoktól érkezett bejelentés, mivel azt vették észre, hogy a gyerekek a madaraknak kirakott kenyeret eszegetik. A drámai eset megrázta Handsworth városának lakóit.

A szomszédok beszámolói szerint a gyerekek anyja nemrég tért át az iszlám vallásra, és már évek óta szakított a gyerekek apjával. A közelben élő Lilian Costello szinte mindennap beszélgetett a nővel egészen decemberig - onnantól kezdve hónapokon át nem látta a gyerekeket.

A rendőrség az édesanyán kívül egy férfit is letartóztatott és őrizetbe vett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Súlyos veszélyre figyelmeztet az IMF csúcsvezetője, Európának is alaposan beszólt

Súlyos veszélyre figyelmeztet az IMF csúcsvezetője, Európának is alaposan beszólt

Az IMF vezetője szerint a magas adósság és az alacsony növekedés továbbra is a világgazdaság fő kihívásai. Kristalina Georgieva figyelmeztetett a nemzetközi kereskedelem korlátozásának veszélyeire, és aggodalmát fejezte ki a geopolitikai feszültségek miatt. Az IMF és a Világbank közelgő éves ülésén a globális gazdasági kilátások, a szegénység felszámolása és a zöld átállás lesznek a fő témák - írja a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×