eur:
401.39
usd:
369.64
bux:
75170.39
2024. október 16. szerda Gál

A mágus megdöntötte a lélegzet-visszatartási rekordot

Több mint 17 percet töltött víz alatt anélkül, hogy levegőt vett volna a rekorder mágus. Oprah Winfrey nagy nézettségű showműsorában került sor a merülésre, miután a jelölt tiszta oxigént lélegzett be, hogy feltöltse vérét oxigénnel.

Új lélegzet-visszatartási világrekodot állított fel David Blaine amerikai mutatványos, aki 17 percet és 4 másodpercet töltött víz alatt anélkül, hogy levegőt vett volna.

A mágus a svájci Peter Colat február 10-én felállított 16 perc és 32 másodperces rekordját döntötte meg a Guinness Rekordok Könyve szerint.

Blaine szerdán, Oprah Winfrey nagy nézettségű showműsorában merült el egy színültig teli, átlátszó gömbben, miután egy maszkon keresztül tiszta oxigént lélegzett be, hogy jól feltöltse vérét oxigénnel és megszabadítsa a felhalmozódott széndioxidtól.

A nézők ujjongása közepette a búvárok által a vízből kiemelt Blaine azt mondta, hogy "élete álmát" valósította meg a produkcióval, amely látszólag nem viselte meg.

A rekordok könyvének szabályai szerint legfeljebb 30 percig szabad próbálkozni az úgynevezett oxigén-hiperventilációval.

David Blaine jól ismert különleges teljesítményeiről: egy hetet töltött egy átlátszó koporsóban, több mint egy hónapig lógott a Temze-folyó fölött egy londoni hídon és 63 órára jégtömbbe záratta magát.

Címlapról ajánljuk
Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

A teljes fogyasztás tekintetében hozza a régiós átlagot Magyarország, a külső kereslet visszaesése és a beruházások elmaradása azonban a GDP-adatokat is jelentősen befolyásolja – mondta az InfoRádióban az MBH Bank elemzési centrumának vezető elemzője. Árokszállási Zoltán szerint az év végén 4,5 százalék környékén alakulhat az inflációs adat, míg a jövő évi átlag 3,5 százalék felett lehet.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak hamar kilőttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×