eur:
401.02
usd:
367.99
bux:
74786.91
2024. október 16. szerda Gál

Megérkezett Ingrid, a zsiráf - nézze meg!

Új zsiráf érkezett Budapestre; az egyéves Ingridet a prágai állatkertből szállították a magyar fővárosba - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Hanga Zoltán beszélt arról is, hogy a zsiráf jól viselte az utat, és hamar megszokta új környezetét.

Három méter magas, de még növésben lévő zsiráflány érkezett Prágából Budapestre: Ingrid egy Rotschild-zsiráf, aki két másik fajtársával, Santanával és Jonasszal él majd együtt a fővárosi állatkert új, május végén nyíló szavanna-kifutójában - tájékoztatta az InfoRádiót az intézmény szóvivője.

Ingrid, ahogyan minden más állat, amikor új helyre kerül, még kissé bizonytalan és bizalmatlan, ám inkább érdeklődő, mint félénk természet: speciális szállítójából folyton ki-kitekintett, figyelte, hogy mi történik körülötte az autópályán - mondta Hanga Zoltán, aki együtt utazott a zsiráffal.

A problémát az okozta, hogy mire maga mögött hagyott 550 kilométert, Ingrid igencsak megszokta szállítóját, és nem volt sok kedve kiszállni, hétfő este azonban már az új istállójában pihent le, és majszolta a lucernaszénát - tette hozzá a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Ingrid és lakótársai még nem találkoztak, a következő néhány napban szoktatják majd össze őket a gondozók. Õket, ahogyan a szavanna-kifutóba kerülő többi állatot, két hét múlva már megnézhetik a látogatók - jegyezte meg Hanga Zoltán.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Beszállt a háborúba Észak-Korea, Zelenszkij győzelmi tervet mutatott be- Híreink az ukrán frontról szerdán

Beszállt a háborúba Észak-Korea, Zelenszkij győzelmi tervet mutatott be- Híreink az ukrán frontról szerdán

Riadó volt az éjjel Kijevben, Oroszország drónokkal szórta meg az ukrán fővárost. Az orosz hadsereg a napokban elfoglalta a donyecki Mihailivkát, az offenzívában résztvevő katonáknak személyesen gratulált az orosz védelmi miniszter. Ukrajna érdeklődik az ötödik generációs török Kaan vadászbombázó iránt. Közben folyamatosan jönnek a hírek arról, hogy Észak-Koreából származó katonák kerültek az ukrán frontvonalakra, Oroszország oldalán. A nap közben elfoglalták az oroszok Nyevszkét és Krasznij Jart. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bemutatta győzelmi tervét az ukrán parlament előtt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×