eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Tizenegymilliós kárpótlás minden rács mögött töltött évért

Egy amerikai férfi 1,25 millió dolláros (272 millió forint) kárpótlást kapott, miután huszonnégy évet töltött börtönben két nő elrablásának és megerőszakolásának vádjával, mire a DNS-vizsgálatok bebizonyították az ártatlanságát - közölte Florida szövetségi állam.

Charlie Crist, Florida kormányzója kezességet vállalt Jerome Alan Crotzer kárpótlásáért. A férfi ártatlanságát 2006-ban bizonyították be a DNS-vizsgálatok.

"A pénz nem kárpótol azért az időért, amit Alan Crotzer börtönben töltött" - ismerte be a kormányzó, aki ugyanakkor gratulált a bíráknak, amiért megítélték az egykori rabnak a kárpótlást.

Alan Crotzert 1982-ben - amikor még nem létezett a DNS-teszt - 130 évi börtönre ítélték.

A 272 milliós kárpótlás azt jelenti, hogy a férfi minden börtönben töltött év után 11,3 millió forintnak megfelelő összeget kap.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

20-25 fős magyar csapat indulhat a decemberi, budapesti rövid pályás úszó-világbajnokságon – mondta az InfoRádióban a válogatott szövetségi kapitánya. Sós Csaba azt is elárulta, hogy az olimpiai bajnok Kós Hubert hazajön-e az Egyesült Államokból, és ha igen, mely számokban tervezi az indulását, továbbá Milák Kristóf és Betlehem Dávid lehetőségeiről is beszélt a szakvezető.

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×