eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Szülése előtt fulladt meg a kórházi fürdőben a várandós nő

Beperelte a nagy-britanniai egészségbiztosítóként működő Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot az a férfi, akinek felesége tavaly szülése előtt belefulladt egy kórházi fürdőbe.

A várandós Lorraine Maddit az orvosok és a nővérek 45 percre magára hagyták, noha meglehetősen erőtlen és bágyadt volt. A nő fürdőt vett, majd rosszul lett, és az orvosok már eszméletlen állapotban találtak rá a fürdőben.

Az orvosok végül császármetszést hajtottak végre az eszméletlen nőn, így a gyermekét még meg tudták menteni - azonban a csecsemőt a 31 éves Lorraine Maddi sohasem láthatta, mert kilenc nappal később az intenzív osztályon elhunyt.

Férje, az indiai származású Phaninder Maddi kártérítést követel a worksopi kórháztól és az egészségbiztosítótól, ezért pert indított.

"A fiam, Jaydem sohasem ismerheti meg az anyját, és Lorraine sem élvezheti az anyaságot. Nem tudom, mit fogok mondani a fiamnak, ha felnő, és az anyjáról fog kérdezősködni" - mondta a tárgyaláson Phaninder Maddi.

A meghallgatáson a halottkém közölte, hogy a várandós nő az orvosok tanácsára vett egy forró fürdőt, hogy enyhítse a fájdalmait. Szülésze egy rövid időre elhagyta a kórházat, de arra kérte a nővéreket, hogy figyeljenek a nőre. Egyikük be is kopogott a fürdő ajtaján, de nem tett semmit, miután nem kapott választ

A kórház vezetése annyit közölt, hogy nincsen egyértelmű szabályozás arra, egyedül lehet-e hagyni a várandós nőket, de hozzátették: korábban is volt erre példa.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×