eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Akár egy horrorfilm: nem ért véget a kisvárosi öngyilkosság-sorozat

Tizenhétre emelkedett a dél-walesi kisvárosban, Bridgendben, és annak környékén elkövetett öngyilkosságok száma: az újabb áldozatra egy férfi talált rá kutyasétáltatás közben. A lány, Jenna Parry csupán öt nappal azután akasztotta fel magát, hogy két unokatestvér - néhány órával egymás után - vetett véget az életének.

A rendőrség egyelőre nem talált bizonyítékot arra, hogy a fiatalok megállapodtak volna abban: önkezükkel vetnek véget életüknek. A nyomozók szerint kétségtelen, hogy az öngyilkosságok száma kivételes, de nincs bizonyítékuk arra, hogy ezek oka egy interneten kötött "szerződés".

Családját sokkolta Jenna Parry halála, aki - egyik rokona szerint - előző este még vidám volt, nevetgélt; senki nem érti, miért dobta el az életét.

Egyik ismerőse, Daniel John se vett észre semmi különöset a 16 esztendős diáklányon.

"Beszéltem vele tegnap, teljesen normálisnak tűnt, teljesen rendben volt. Csak azon tudok gondolkodni, hogy vajon miért tette" - mondta a fiú.

Kötél

Jenna Parry - ahogyan az öngyilkosok közül többen - is felhasználója volt a Bebo nevű közösségi portálnak. A rendőrök már vizsgálják, hogy ennek van-e köze a halálához, hamarosan átnézik a számítógépét is.

A lány - aki anyjával, apjával és két testvérével élt Bridgendben - holttestét kedden reggel találta meg a kutyáját sétáltató Michael Bennett. Jenna Parry közterületen akasztotta fel magát, nem egészen egy kilométerre otthonától.

"Nagyon megrázott az eset. Miért csinálják ezt az itteni fiatalok? Emberekkel kellene beszélgetniük, például a családjukkal, nem a számítógép vagy a tévé előtt tölteni az idejüket" - mondta Michael Bennett.

Dave Morris, a dél-walesi rendőrség helyettes vezetője szerint bizonyos tényezők együttállása - szakítás, barátságok megromlása vagy családi problémák - az oka annak, hogy a fiatalok öngyilkosok lettek.

Sosem lesz vége?

Az első rejtélyes öngyilkosság tavaly januárban történt Bridgendben: a 18 éves Dale Crole akasztotta fel magát; később több osztály- és iskolatársa próbálta eldobni az életét, némelyek sikerrel. A fiú halála óta újabb 16 fiatal lett öngyilkos: mindannyian 15 és 27 év közöttiek.

Walesben többen követnek el öngyilkosságot, mint az Egyesült Királyság más területein - derült ki azokból a jelentésekből, amelyeket kedden hozott nyilvánosságra a kormány.

Sokan azt szeretnék, ha az országrészben öngyilkosság-ellenes stratégiát dolgoznának ki és vezetnének be, ennek hatására ugyanis Angliában és Skóciában csökkent a halálozások száma.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Nemrég jelent meg az Európai Unió tagországaira vonatkozó legfrissebb lakásárindex, melyből kiderült, hogy az idei második negyedévben - több mint egy év után - megtört az éves árcsökkenés trendje és 1,3 százalékos áremelkedés következett be. Az egyes országok között továbbra is nagyok a különbségek, így érdemes megnézni, hol csökkennek még mindig a lakásárak és mely országok léptek a növekedés útjára, illetve mi történt az elmúlt évtizedben az EU országainak lakásáraival. Hol érdemes leginkább lakásba fektetni a pénzünket?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×