eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kórházi parkolóban találták meg a lopott festményeket

A svájci média szerint egy kórházi parkolóban találtak meg néhányat azokból a festményekből, amelyeket Európa egyik legnagyobb műkincsrablása során vittek el több mint egy héttel ezelőtt. Rendőrségi források szerint két kép került csak elő.

Február 10-én több impresszionista mester festményét vitték el fegyveres rablók a zürichi Bührle Gyűjteményből, és ezzel 180 millió svájci frank értékű kárt okoztak.

A rendőrség akkor csak nagyon nehezen volt hajlandó bejelenteni, melyik múzeumon ütöttek rajta a rablók. Annyi azonban világos volt, hogy egy-egy Cézanne, Monet, Van Gogh és Degas festményt zsákmányoltak.

Szemtanúk szerint a képek, vagy legalábbis néhány, most váratlanul előkerültek, mégpedig egy zürichi pszichiátriai klinika autóparkolójában. Az egyik helyi tévének nyilatkozó szemtanú azt mondta, hogy csak három festményt látott abban a fehér autóban, amelyet a rendőrség szakértői vizsgálatra elvontatott.

A képkereteken a múzeum nevét is látta. Egy helyi rádió szerint egy építésvezető bukkant rá a remekművekre egy nyitva hagyott kocsiban. Annyit lehet még tudni, hogy a kórház pár száz méterre található a múzeumtól.

A zürichi rendőrség jó ideig nem volt hajlandó további információkat kiszolgáltatni, így nem volt világos, hogy melyik kép hiányozhat az eltulajdonított Degas, Van Gogh, Cézanne és Monet festmények közül.

A hatóságok később közölték, hogy csak két festményt: Monet Pipacsok Vetheuil közelében és Van Gogh Virágzó gesztenyefa című munkáját találták meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Nemrég jelent meg az Európai Unió tagországaira vonatkozó legfrissebb lakásárindex, melyből kiderült, hogy az idei második negyedévben - több mint egy év után - megtört az éves árcsökkenés trendje és 1,3 százalékos áremelkedés következett be. Az egyes országok között továbbra is nagyok a különbségek, így érdemes megnézni, hol csökkennek még mindig a lakásárak és mely országok léptek a növekedés útjára, illetve mi történt az elmúlt évtizedben az EU országainak lakásáraival. Hol érdemes leginkább lakásba fektetni a pénzünket?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×