eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Bosszúból ölte meg testvéreit a kegyetlen tinédzser

Éveket kell a börtönben töltenie annak a brit tinédzsernek, aki megölte két testvérét, hogy ezzel vágjon vissza szüleinek.

A 12 éves Demi Jade Spence és a 14 éves Tatum Leah Spence tavaly áprilisban halt meg álmában, amikor házukat bátyjuk felgyújtotta az észak-angliai South Shieldsben.

Az ügyészek szerint a gyújtogatást 18 éves bátyjuk, Shane követte el, aki benzint locsolt egy kanapéra és lángra lobbantotta azt. A fiú nem ebben a házban élt, így be kellett lopóznia.

A tűz az egész házra átterjedt. A szintén az épületben alvó szülők sikeresen kimenekültek, és csak könnyebben sérültek meg.

Kegyetlen tette után Shane Spence visszament barátja házába, és folytatták a tévénézést, mintha mi sem történt volna.

A bíróság előtt a gyermekek édesanyja, Anita Spence elmondta, hogy megpróbált visszamenni a lángoló házba, hogy kimentse két lányát, de mire be tudott menni, már halottak voltak a gyerekek.

"A nevüket kiabáltam, azt akartam, hogy mindenki meneküljön a házból" - mondta a megtört nő.

Az esküdtszék 11 órás tanácskozás után bűnösnek nyilvánította emberölés és gyújtogatás vádjában a 18 éves brit fiút, de az alól tisztázták, hogy szüleit is meg akarta volna ölni.

A börtönbüntetés mértékének kihirdetését hat héttel elhalasztották, ugyanis Shane Spence-t egy pszichiátriai vizsgálatnak is alávetik még.
A tárgyaláson kiderült, hogy a 18 éves fiú a gyújtogatás előtt pár nappal öngyilkos akart lenni, mert csalódott volt, hogy összeveszett élettársával, gyermekw anyjával.

Shane Spence nem sokkal korábban hagyta ott munkáját, ami miatt szülei mérgesek voltak rá.

Kiderült, hogy a fiú 2002-ben már gyújtogatott a család házának fészerében, igaz, akkor baleset okozta a tüzet.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Nemrég jelent meg az Európai Unió tagországaira vonatkozó legfrissebb lakásárindex, melyből kiderült, hogy az idei második negyedévben - több mint egy év után - megtört az éves árcsökkenés trendje és 1,3 százalékos áremelkedés következett be. Az egyes országok között továbbra is nagyok a különbségek, így érdemes megnézni, hol csökkennek még mindig a lakásárak és mely országok léptek a növekedés útjára, illetve mi történt az elmúlt évtizedben az EU országainak lakásáraival. Hol érdemes leginkább lakásba fektetni a pénzünket?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×