eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Szabadidős tevékenység, hogy megdobálják a tűzoltókat

Hetente átlagosan negyven alkalommal támadják meg a munkájukat végző tűzoltókat az emberek Nagy-Britanniában, merő szórakozásból.

A döbbenetes tényre a tűzoltók szövetsége hívta fel a figyelmet, cáfolván azt a kormánystatisztikát, miszerint az efféle támadások 68 százalékkal csökkentek az elmúlt két évben.

A tűzoltószövetség szerint a támadások száma Angliában és Walesben ezen időszak alatt valójában 15 százalékkal emelkedett, vagyis 1.504 esetben fordult elő ilyen akció.

"Egyes területeken a tűzoltók megtámadása szabadidős tevékenységgé vált, és súlyos következményei vannak" - mondta a szövetség főtitkára, Matt Wrack.

Miközben a tűzoltók a lángokkal küzdenek, polgártársaik leköpdösik, téglákkal, üvegekkel, kövekkel dobálják őket, de az sem ritka, hogy lesből késsel támadnak rájuk, vagy robbanószerkezetet tesznek eléjük.

Egyes helyeken a tűzoltókat még speciális felszereléssel is ellátják, hogy be tudják gyűjteni a támadók köpéseit, DNS-vizsgálat céljából. A legtöbb támadás a szegénynegyedekben éri a tűzoltókat, vagy ahol nincsenek mozik, diszkók és egyéb olyan helyek, ahol a fiatalok el tudnák foglalni magukat.

A tűzoltószövetség egy kormány által finanszírozott országos stratégia kidolgozását szorgalmazza a támadások kivédése érdekében.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×