eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Harmincnyolc éve szökésben a családját kiirtó férfi

Aligátorcsipeszt illesztett felesége és két nagyobbik gyermeke fülére, majd árammal üttette meg őket, a harmadik kicsit pedig egy kalapáccsal verte agyon Elmer Kyle Crawford az ausztráliai Glenroyban. A férfi 1970-ben követte el szörnyű tettét, és azóta is szökésben van.

Hetekig tervezte a négyes gyilkosságot Elmer Kyle Crawford, aki lassan 38 éve menekül az igazságszolgáltatás elől. A férfi eredetileg azt szerette volna elérni, hogy úgy tűnjön: felesége hagyta el őt, és ölte meg a gyerekeket, terve azonban meghiúsult.

A rendőrség most sem tudja, miért végzett egész családjával - feleségével, a 35 éves Therese-el, a 13 éves Kathrynnel, a 8 éves Jamesszel és a 6 éves Karennel - Elmer Kyle Crawford.

Az egyik lehetséges ok az, hogy vitába keveredett feleségével annak negyedik terhessége kapcsán. Therese, mint leveleiből kiderült, nem szeretett volna újra szülni, férje azonban hajthatatlan volt.

Egy másik teória szerint a férfi éveken át lopott a munkahelyén, és az így szerzett tárgyakat eladta. Lehetséges, hogy Therese megfenyegette: feladja a rendőrségen.

Halálos áramütés


Nem tudni tehát, miért ölt, de az biztos, hogy mindent pontosan kitervelt Emler Kyle Crawford. 1970. július 1-jének éjszakáján megvárta, míg felesége és gyermekei álomba merülnek, majd a két nagyobbik gyerek és a nő fülére krokodilcsipeszt erősített, majd halálos áramütést juttatott a testükbe.

A férfi legkisebb lányának fejét kalapáccsal verte szét - így tett a másik két gyerekkel is azután, hogy az áram segítségével már megölte őket.

Crawford terve az volt, hogy a családi autót, amelyben elrejtette a holttesteket, a tengerbe löki, majd alaposan kitakarítja a tetthelyet. Már épp nekikezdett a takarításnak, amikor megtudta, hogy az autó, ahelyett, hogy a hullámok közé zuhant volna, megakadt egy sziklapadon.

Pedig tökéletes bűntényt akart: hogy kétség se férjen ahhoz, hogy felesége hagyta el őt, majd kétségbe esésében végzett magával és gyermekeivel, a férfi az autó kipufogójától egy gumicsövet vezetett be az utastérbe.

Ma is keresik


Emler Kyle Crawfordot valószínűleg egy rendőr megjelenése késztette arra, hogy feladja eredeti tervét, és kereket oldjon. Egy járőr kopogtatott nála, miközben a vérnyomokat takarította otthon, ő azonban nem nyitott ajtót. A férfi nyilván rájött, hogy az autó vezette el hozzá az egyenruhást.

A rendőr, John McCarty néhány órával később visszatért a férfi házához, miután a sziklapadon akadt autóban vérnyomokat és egy puskát fedeztek fel a kollégái, ekkor azonban Crawford már messze járt. Az egyenruhás és társa a házba betörve véres matracokat és lepedőket talált. Később az autóból előkerült a négy, pizsamás, pokrócba csavart és vízhatlan ponyvával letakart holttest.

Az ausztrál hatóságok lakossági bejelentéseket várnak: hiába nyomoznak, mindeddig nem sikerült Elmer Kyle Crawford nyomára akadniuk.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×