eur:
401.33
usd:
366.17
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Salétromsavval hígították a kislány gyümölcslevét

Intenzív osztályra kellett vinni egy kétéves brit kislányt az egyik ciprusi szállodából, mivel az egyik alkalmazott a gyerek italába víz helyett tévedésből salétromsavat töltött.

A megmérgezett kislány, Annabel Rhodes állapota súlyos, de stabil: kedden levették a lélegeztető gépről, amely három napig életben tartotta, az orvosok azonban attól tartanak, hogy a gyerek maradandó sérüléseket szerzett.

A kislánynak az egyik pincér víz helyett tévedésből maró hatású anyaggal felhígított narancslevet szolgált fel.

Amikor Annabel sikoltozni kezdett a fájdalomtól, édesapja, Mark Rhodes is megkóstolta az üdítőt: egyetlen korty a savval dúsított italból úgy szétroncsolta a nyelőcsövét, hogy őt is el kellett látni a kórházban.

A hiba azért történhetett, mert a szálloda egyik alkalmazottja az egyik takarítószert egy műanyag palackba töltötte, az ital készítője pedig nem vette észre, hogy abban nem víz van.

A laboratóriumi vizsgálat kiderítette, hogy a mosogatószer többek között salétromsavat is tartalmaz.

Az ügyben a rendőrség is vizsgálatot indított a limasszoli Curium Palace Hotelben, amelyet a kislány családja beperelt, őrizetbe azonban még nem vettek senkit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az Egyesült Államok bejelentése szerint Izrael "napokon belül" megindíthatja az Irán elleni válaszcsapást, miközben az IDF alakulatai tovább harcolnak Libanonban. Jeruzsálem szerint folyamatosan hullanak a Teherán által támogatott terrorszervezetek vezetői, de az izraeli veszteségek is megugrottak. Jemen a vörös-tengeri hajózási útvonalak ellen intézett támadások felpörgetésével fenyeget. Cikkünk folyamatosan frissül az közel-keleti konfliktus legújabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×