eur:
401.6
usd:
364.16
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Shrek az örök napfénybe költözik

A Perzsa-öbölbe költözteti Shreket és a Madagaszkár pingvinjeit a DreamWorks stúdió: a cég Dubajban építi fel első élményparkját, ahol a látogatók élőben is találkozhatnak majd a mesefigurákkal. A park a világ legnagyobb szórakoztatóközpontjában kap helyet.

A beruházást a DreamWorks egy dubaji állami vállalattal, a Tatweerrel közösen valósítja meg.

Nem ez az első, hogy Hollywood az Egyesült Arab Emirátusok fejlesztő cégeivel szerződik: szeptemberben a Warner Brothers stúdió jelentette be, hogy Abu-Dzabiban nyit vidámparkot.

A DreamWorks élménycentruma Dubailandben, a világ várhatóan legnagyobb turisztikai, szabadidő- és szórakoztatóközpontjában kap helyet.

Az olajban gazdag, forró Dubaj, ahol meglehetősen alacsonyak az adóterhek, egyre nagyobb számban vonzza a befektetőket, a külföldi munkaerőt és a turistákat.

Ott zajlik a világ néhány legnagyratörőbb építkezése: hamarosan elkészül a Föld legmagasabb épülete, és várja majd a nyárban is síelni vágyókat a leghosszabb beltéri lejtője.

Egyre többen vásárolnak ingatlant is az országban: David és Victoria Beckham, a zenész Rod Stewart, a Forma 1-es csúcstartó Michael Schumacher és az angol labdarúgó, Michael Owen is megvette már saját házát.

Nemcsak a Warner Brothers és DreamWorks szemelte ki magának az arab államot: befektet itt a Pókember és Hulk filmeket jegyző Marvel Entertainment, és a Spongya Bobot világhírűvé tevő Nickelodeon is, de lesz épül a Paramount- és az Universal-filmek hangulatát idéző élménypark is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×