eur:
401.62
usd:
364.19
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Az egész várost megbénították a bankrablók

Látványos postarablás színtere volt Göteborg, Svédország második legnagyobb városa keddre virradóra: állig felfegyverzett, álarcos banditák egyelőre ismeretlen összegű pénzt zsákmányoltak, majd menekülés közben több gépkocsit felgyújtottak, hogy üldözésüket akadályozzák.

A két, más források szerint több rabló éjjel egy és két óra között hajtotta végre vakmerő akcióját, a földre parancsolva a Göteborg központjában álló főposta épületében tartózkodó személyzetet.

Menekülésük során nem csupán autókat gyújtottak fel, hanem pokolgépnek látszó tárgyakat is maguk után hagytak, ezzel is nehezítve a rendőrség dolgát. A rablás során nem sérült meg senki.

A banditáknak sikerült megbénítaniuk Göteborg központját, a rendőrség bombariadót rendelt el, és lezárta a belváros több részét. A GT bulvárlap azt írta, hogy a rendőrök több autóbuszt rendeltek ki azoknak a lakóházaknak a kiürítésére, melyek mellett "gyanús" gépkocsik parkoltak.

A rendőrség órákig lezárva tartotta a környéket, miközben Göteborgba várták Al Gore Nobel-békedíjas volt amerikai alelnököt, aki kedden este egy díjat vesz át a városban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×