eur:
400.11
usd:
361.98
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Készakarva engedték ki ketrecéből a gyilkos tigrist? - Képekkel

Elképzelhető, hogy valaki készakarva engedte ki a rácsok mögül azt a szibériai tigrist, amely megsebesített három látogatót a San Franciscó-i állatkertben - az egyiket halálosan.

A 160 kilós nősténynek át kellett ugrania egy 5,5 méter széles árkot és megmásznia egy hat méter magas falat ahhoz, hogy a látogatók közé jusson, a vizsgálatot végző hatóságok ezért valószínűbbnek tartják, hogy az állatot valaki készakarva engedte ki a rácsok mögül.

"A tigris egyszerűen képtelen ekkora árkot átugrani" - hangsúlyozta Robert Jenkins, az állatkert egyik vezetője, miért vizsgálódnak elsősorban az után, hogy ki engedhette ki az állatot, amely egyébként soha nem volt kezes jószág; egy éve a nyilvános etetés idején szabályosan felfalta a gondozója karját is.

"Azt kívánom, bárcsak felébrednék"

Tatiana karácsonykor, napszálltakor támadott, amikor már csak alig kéttucatnyi látogató maradt az állatkertben. A ketrece közelében először a 17 éves Carlos Sousára támadott hátulról: felhasította a fiatalember torkát és mellét. A fiatalember nem élte túl a támadást.

A szülőket különösen felháborította, hogy sem a rendőrség, sem az állatkert illetékesei nem hívták fel őket, fiúk halálhíréről a halottkémtől értesültek. "Azt kívánom, bárcsak felébrednék, és kiderülne, hogy rémálom volt az egész - de nem az" - nyilatkozta az édesanya az AP amerikai hírügynökségnek.

Miután Sousával végzett, a négyéves nőstény két másik férfit is megtámadott a ketrecétől háromszáz méterre található kávézóban. Amikor a rendőrök megérkeztek, az egyik áldozat mellett találták a tigrist; a férfi arca csupa vér volt.

A rendőrökre is rátámadott volna

Az állat az egyenruhásoktól sem ijedt meg, ellenkezőleg, tovább marcangolta áldozatát. Azután a rendőrökre is megpróbált rátámadni, de négyen is a fegyverükhöz kaptak, és lelőtték az állatot - számolt be az eseményekről Steve Mannina őrmester.

Az állatkert vezetői először attól tartottak, hogy mind az öt tigris megszökött, de kiderült, hogy a többi négy nagymacska még mindig a ketrecében van.

A két férfit súlyos állapotban szállították kórházba: fejük, mellük, karjuk és a kezük tele van mély harapás- és karmolás nyomokkal, de az állapotuk stabil, és az orvosok szerint minden esélyük megvan arra, hogy teljesen meggyógyuljanak - legalábbis fizikailag.

Tatianát egyébként a denveri állatkertből hozták San Franciscóba, abban a reményben, hogy pároztatni tudják. A szibériai tigrisek veszélyeztetettek, alig valamivel több, mint hatszáz példányuk él fogságban világszerte.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×