eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Tizenötmilliós telefonszámla a figyelmetlen ügyfélnek

Elképesztő összegről, 14,7 millió forintról szóló telefonszámlát kapott egy kanadai férfi, aki 1.800 forintnak megfelelő összegű mobilinternet-előfizetésével több gigabájtnyi adatot töltött le gyanútlanul a számítógépére.

A férfi állítólag nem tudta, hogy a telefonját nem használhatja korlátlan mennyiségű letöltéshez, éppen ezért filmeket és más nagy terjedelmű fájlokat húzott le az internetről számítógépére.

Pjotr Staniaszek szolgáltatója, a Bell Mobility társaság azóta az eredetileg a csekken szereplő 85 ezer dolláros összeget "jóindulata jeléül" 3,243 dollárosra (562 ezer forint) csökkentette.

A férfi novemberben kapta kézhez a számlalevelet, de azt hitte, hogy a 85 ezer dollárról szóló csekk tévedésből került hozzá, ezért felvette a kapcsolatot a szolgáltatóval. Az ügyfélszolgálat közölte vele: azóta az összeg 20 ezer dollárral magasabb lett.

A férfi korábban átlagosan 150 dollárt fizetet ki telefonhasználata után, a szolgáltató pedig értesítette, ha az összeg, amivel tartozott, magasra kúszott.

"Az az igazság, hogy már akkor is kikapcsolták a telefonomat, ha körülbelül 100 dollárral tartoztam. Most 85 ezres számlát csináltam, és senki se vette a fáradságot, hogy felhívjon és elmondja, hogy mi folyik" - mondta Pjotr Staniaszek.

A férfit szolgáltatója új mobiltelefonnal lepte meg annak alkalmából, hogy megújította szerződését, a készülék pedig lehetővé tette, hogy számítógépéhez csatlakoztatva internetezhessen vele.

Pjotr Staniaszek azt mondja, nem hagyja magát: nem akarja kifizetni a 3.200 dolláros összeget sem.

Sok kanadai panaszkodik az ottani internetszolgáltatókra, az országban ugyanis sokkal többet kell fizetni a világháló használatáért, mint a szomszédos Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×