eur:
397.89
usd:
359.4
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Megfélemlítés lefejezett mókussal

Végső elkeseredésében a nyilvánosság elé tárta megpróbáltatásait egy angol család, amelynek szomszédságában egy illegális tábor létesült, a lakók pedig folyamatosan megkeserítik az életüket.

David és Jill Walsh 2000-ben vásárolta meg az Essex grófságbeli Wickfordban lévő házat, azt remélve, hogy megtalálta a békés öregkor helyszínét.

Két évig minden rendben is volt, 2002-ben azonban a szomszédos telepre vándorlók költöztek - az angolban leggyakrabban Irish travellers névvel illetett népcsoport eredete vitatott, életmódjukat és a többségi társadalommal fennálló ellentmondásos viszonyukat leginkább a közép-európai cigányság (hagyományos) életstílusához és helyzetéhez lehet hasonlítani.

A lelkiismeretes házaspár az azóta eltelt négy évben több mint 230 bűncselekményt, illetve sérelmére elkövetett esetet jegyzett fel. Beszámolójukban szerepel lövöldözés, halálos fenyegetés, megfélemlítés, rongálás és szemetelés is.

A rendőrség 12 súlyosabb esettel foglalkozott, amelyek között akadt lövöldözés és késelés is. A környéknek ma már olyan rossz híre van, hogy a postások nem hajlandók kézbesíteni a küldeményeket, a közszolgáltató cégek munkatársai pedig csak rendőri kísérettel közelítik meg a házakat.

Mókus a küszöbön

Az 54 éves Jill Walsh elmondta: kezdetben nem jelentették a rendőröknek a kihágásokat, mert nem akarták ingerelni a vándorlókat, de ez mit sem számított.

Az illegálisan táborozók gyakran fenyegették őket, előfordult, hogy az árokba kellett ugraniuk, hogy el ne üssék őket. Gyakran dobtak ürüléket vagy állati tetemeket a telkükre, egyszer egy lefejezett mókust helyeztek el akkurátusan a küszöbükre.

Az önkormányzat 2005-ben kilakoltatta a vándorlók többségét, de a bíróság a fellebbezések miatt leállíttatta a folyamatot. Walsh-ék helyzetét nehezíti, hogy lakásuk kevesebb mint a felét éri annak, amennyiért annak idején megvették, így nem tudnak elköltözni sem.

A rendőrség elismeri a problémák létezését, de egyelőre nem tehet mást, mint hogy gyakran küld járőröket a problémás területre.

A táborban maradásért küzdők egyike, egy négygyermekes anya azt mondta: a Walsh család eltúlozza a problémákat, az esetek nagy része csekélység, amelyet a rosszcsont gyerekek okoznak.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×