eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Ítélet a sorozatgyilkos perében: disznók falták fel a holttesteket

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a kanadai Robert Picktont, akit az észak-amerikai ország legtöbb áldozatot szedő sorozatgyilkosának tartanak.

A férfit hat nő megöléséért ítélték el, de a rendőrség feltevése szerint akár ötven nő haláláért felelős.

A férfi Vancouvertől öt kilométerre egy farmon lakott, ahol a rendőrség emberi maradványokat talált öt évvel ezelőtt.

Robert Pickton áldozatai általában prostituáltak és kábítószerfüggők voltak. A rendőrség szerint a gyilkos feldarabolta áldozatait, majd maradványaikat megetette a disznóival.

Testrészek a hűtőben

Kezdetben nem Robert Picktont gyanúsították az ügyben, a farmerhez egy regisztrálatlan fegyver kapcsán jutottak el a rendőrök.

Ingatlanán azonban megtalálták több eltűnt nő személyigazolványát, valamint egyikük személyes tárgyát.

Később egy speciális nyomozóegység testrészekre is bukkant a házban, a hűtőszekrényben levágott kezeket, lábakat és két fejet találtak.

Összesen harminc különböző áldozathoz tartozó nyomra bukkantak, de négynek a személyazonosságát nem sikerült megállapítani, így összesen 26 nő meggyilkolásával vádolták meg a férfit.

A nyomozók egyetlen ép holttestet sem találtak. Arra következtettek, hogy a férfi egy faaprítóval darabolta fel áldozatait.

Az elmúlt két évtizedben összesen 67 nő, többségében prostituált tűnt el rejtélyes körülmények között Vancouver belvárosából.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×