eur:
397.67
usd:
354.98
bux:
74334.36
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Helyszínelők: a tisztítás ellenére is megmaradt a DNS a gyilkos késen

Immár perdöntő bizonyítékokat is talált a rendőrség a november elején Olaszországban megölt angol diáklány ügyének gyanúsítottjai ellen. A nyomozók ugyanis kimutatták Meredith Kercher lakótársának DNS-ét azon a késen, amellyel a lányt meggyilkolták. A gyanúsítottak egyelőre ellentmondó vallomásokat tettek.

A gyilkossággal gyanúsított Amanda Knox szintén gyanúsított olasz barátja, Raffaele Sollecito lakásában három kést talált a rendőrség, amelyek közül az egyiken értékes nyomokra bukkantak.

A 18 centiméteres pengéjű kés hegyén találták meg az angol diáklány DNS-ét, míg amerikai lakótársa DNS-ét a markolathoz közel mutatták ki. A rendőrök közlése szerint a kést fehérítővel letisztították, de a DNS nyomait nem tudták eltüntetni.

A két gyanúsított DNS-ét a gyilkosság helyszínén, azaz Meredith Kercher és Amanda Knox közös albérletében talált rongyokon is kimutatták, valamint egy véráztatta szivacsra is rábukkantak a nyomozók.

A bűnügyi helyszínelés eredményei eddig nem mutatták ki, hogy a gyilkossággal szintén gyanúsított kongói férfi, Patrick Diya Lumumba is a lakásban lehetett, ugyanis erre semmilyen bizonyíték nem utal.

Eddig csak Amanda Knox vallomásában szerepel, hogy a 37 éves bártulajdonos férfi is érintett a brit diáklány megölésében.

A 20 éves amerikai lány először azt mondta a rendőröknek, hogy barátjával töltötte az estét, és csak a gyilkosságot követően mentek vissza a lakásba, ám utóbb már azt vallotta, hogy ott volt az albérletben a brit diáklánnyal.

Elmondása szerint ő a konyhában ült, míg Patrick Lumumba és Meredith együtt voltak a lány szobájában. Hozzátette: befogta a fülét, amikor lakótársa sikítását hallotta.

Az amerikai lány barátja, Raffaele Sollecito is módosított vallomásán. Először azt mondta, amit Amanda Knox, vagyis hogy az ő lakásában voltak, ám később már azt állította: barátnője elhagyta a lakását, és csak később tért vissza hozzá.

A 21 éves Meredith Kercher holttestére november elején találtak rá perugiai albérletében.

Az Erasmus-program keretében Olaszországban tanuló lány torkát egy késsel vágták át, vélhetően azután, hogy nem volt hajlandó részt venni Amanda Knox és barátja extrém szexuális játékaiban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×