eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Súlyos beteg Luciano Pavarotti özvegye

Szklerózis multiplexben szenved Pavarotti második felesége. A 38 éves asszony New Yorkban kezelteti magát, és abban a lakásban lakik, amelyet a híres tenor után örökölt. Mindez újabb fordulatot adhat az egykori tenor örökségéért vívott harcnak.

A hír egy nappal azután látott napvilágot, hogy egy olasz ügyvéd vitát kezdeményezett arról, vajon Pavarotti tudatában volt-e annak, hogy mit tesz, amikor aláírta a végrendeletét.

Az operasztár egy hónapja halt meg hasnyálmirigy-daganatban. Júliusban hozott végrendelete szerint nem csak egy amerikai ingatlant hagyott a fiatal hölgyre, hanem a többi mellett képzőművészeti alkotásokat. Nicoletta Mantovani így egy olyan ingatlanhoz jutott, amelynek értéke a becslések szerint 24 millió dollár, azaz csaknem 4,2 milliárd forint.

Az ügyvéd egy lapinterjúban most azt állította: amikor hat héttel halála előtt meglátogatta Luciano Pavarottit Modena melletti otthonában, megkérdőjelezhető volt az énekes akarata. Luciano Buonannónak az volt a benyomása, hogy Luciano Pavarotti nem tudja pontosan, mit is írt alá, ráadásul akármikor kérdezni szeretett volna, az ügyvédei közbevágtak.

"Az egyik, amire világosan emlékszem, hogy a ház úrnője milyen hűvös volt. Nagyon idegesnek tűnt" - jelentette ki az ügyvéd.

Másként vélekedik Luciano Pavarotti ügyvéde, Terri Robson: "Luciano Pavarotti nagyon intelligens ember volt és pontosan tudta, mit csinál, amikor meghozta ezeket a döntéseket".

Az örökségért Pavarotti első házasságából született három gyermeke szállít versenybe a második arával. Ez utóbbi házasságából a tenornak egy négyéves gyermeke van.

A hölgy betegsége azonban újabb fordulatot adhat az örökségért folytatott vitának.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×