eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Minden idők legemlékezetesebb tévés pillanatai - nézze meg!

A 2001. szeptember 11-i, New York-i Világkereskedelmi Központ elleni támadást szavazták meg egy felmérésen minden idők legemlékezetesebb televíziós pillanatának. Második helyen Diana hercegnő 1997-es temetése következett, majd a Holdra szállás 1969-ből.

A Freeview brit televíziós szakoldalon szavazók közül a legtöbben a New York-i Világkereskedelmi Központ elleni támadást, illetve az ikertornyok összeomlását tartották minden idők legemlékezetesebb televíziós pillanatának.

2001. szeptember 11-én több millió ember élőben nézhette végig, ahogy az al-Kaida terrorszervezet megtámadja az Egyesült Államok több fontos intézményét, köztük a New York egyik szimbólumának számító Világkereskedelmi Központot.

Második helyen Diana walesi hercegnő 1997-es temetése végzett, melyen egy egész világ búcsúzott a rendkívül népszerű hírességtől, Vilmos és Harry hercegek édesanyjától, Károly brit trónörökös volt feleségétől.


A harmadik helyezett egy kétségkívül történelmi pillanat lett: az 1969-es Holdra szállás.


A negyedik helyen a berlini fal lebontása végzett, míg az ötödik egy szintén emlékezetes, ámde történelminek talán kevéssé nevezhető pillanat: amikor Bob Geldof, a Live Aid megakoncert szervezője arra szólította fel a tévénézők millióit, hogy adják oda a "kib...ott pénzüket".

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×