eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Megrázó részletek: anyját hívta az ámokfutó haldokló áldozata

Édesanyját hívta fel először az a haldokló brit lány, akit autóval gázolt el egy éjszakai klub kidobó embere.

Hétfőn tartották annak a brit férfinak a tárgyalását, aki a vád szerint 2001 és 2004 között két fiatal nőt agyonvert, két másikat súlyosan bántalmazott, egyet pedig megpróbált elrabolni.

A londoni bíróságon tanúként hallgatták meg a támadások két túlélőjét, Anna-Maria Rennie-t és Kate Sheedy-t.

Utóbbi barátaival szórakozott, majd hazafelé tartott, amikor a férfi kiszúrta magának, és megpróbálta elgázolni. A lány egy járdaszigetre menekült, és úgy tűnt, az autó elhajt, ám a kocsi megfordult, és nagy sebességgel neki hajtott.

A közelben lakók hallották az ütközést és a lány kiáltását, de azt hitték, hogy a szomszédos kocsmából jönnek a hangok.

Kate Sheedy először anyját hívta fel a gázolás, és elmondta, hogy haldoklik, majd volt még annyi ereje, hogy értesítse a mentőket.

Az akkor 18 éves lány életveszélyes sérüléseket szenvedett, és hosszú ideig tartott a kórházi kezelése. Kate Sheedy már újra tud járni, de még nem épült fel teljesen.

A támadásokkal egy éjszakai klub kidobó emberét vádolják, ám Levi Bellfield tagadja a vádakat. A per kedden folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×