eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Az apadó vízszint buktatta le a feleségével végző férfit

Hétfőn kezdődött annak a brit férfinak az tárgyalása Franciaországban, aki a vádak szerint megölte feleségét, és az esetet balesetként tüntette fel, hogy felvehesse a biztosítást.

Az 52 éves Evelyn Lund 1999-ben tűnt el Franciaországban. A nő elment ebédelni egy ismerősével, de többé nem került elő.

A férj, Robert Lund azt állította, hogy többé nem látta feleségét, de csak két nappal később jelentette be eltűnését. Az 55 éves férfi fel akarta venni a nő után járó biztosítást, hogy abból éljen.

A holttestet 2001-ben találták meg egy autóba rejtve egy tóban, 24 kilométerre a brit házaspár otthonától, miután a vízszint csökkeni kezdett.

Ivás, veszekedés, hazugság

A gyilkossághoz az vezetett, hogy a Franciaországban egy birtokon élő házaspár összeveszett, mert a nő egyre többet ivott.

Robert Lundot 2004-ben vádolták meg felesége megölésével, amiért húsz éves börtönbüntetést is kaphat. A férfi végig tagadta a vádakat, és azt állította felesége részegen szenvedett balesetet, így zuhant autójával a tóba.

A hétfői, Albiban tartott tárgyaláson azonban kiderült, hogy a férfi hazudott az eseményekről - legalábbis ezt állítja Maitre Barthe vizsgálóbíró. A nő szemüvegét megtalálták a lakásban, és ez bizonyíthatja azt, hogy Evelyn Lund az ebéd után visszatért a házba a gyilkosság napján.

Nem baleset - bántalmazás


A vizsgálatok igazolták, hogy a nő nem baleset, hanem bántalmazás következtében halt meg. Az autó hátsó ülésén és Evelyn Lund ruháján is vérnyomokat mutattak ki.

A vizsgálóbíró kiemelte: hogy a nő már eszméletlen volt, amikor a tóba zuhant, mivel nem került víz a tüdejébe, így kizárható, hogy baleset történt volna.

Maitre Barthe szerint a házaspár viszonya egyre feszültebbé vált, többször is veszekedtek.

Robert Lund ugyanakkor azt állítja, hogy felesége nehezen szokta meg az új életet Franciaországban, nem beszélte a nyelvet, és egyre többször az italhoz nyúlt, amit ő szóvá tett.

Az 55 éves férfi úgy véli, nem volt más, akit gyanúsíthattak volna, ezért ő lett a bűnbak.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×