eur:
396.96
usd:
355.96
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Hitler-speedet találtak a nyomozók

Egy rendkívül ritka kábítószerre csaptak le a baranyai pénzügyőrök. A Hitler-speed néven elhíresült drogból mindössze két fecskendőnyit találtak, a mennyiség értéke azonban egymillió forint - számolt be Baranya Ma internetes lap.

A pervitint a feljegyzések szerint Hitler is használta. A honlap információi szerint keddre virradó éjszaka egy menekülni próbáló autós a gyanú szerint kidobott a kocsijából két fecskendőt, amiben húsz gramm ilyen anyag volt.

Oletics Zoltán, a Vám-és Pénzügyőrség Regionális Nyomozó Hivatalának sajtófelelőse közölte, hogy a pénzügyőrök rutinellenőrzésre állítottak meg egy autót, a vezető azonban, miután megállt, hirtelen gyorsított és elhajtott.

Átkutatták a menekülési útvonalat

Üldözőbe vették, majd Pécs határában elfogták. A hatóság emberei ezt követően átvizsgálták a menekülési útvonalat, mert azt feltételezték, hogy a középkorú, mohácsi férfi kidobott valamit a kocsiból. Találtak is két fecskendőt, amelyek a húsz gramm pervitint tartalmazták.

A pénzügyőrök szerint a szer a piaci értéke egymillió forint. A férfi ellen kábítószer birtoklásának gyanúja mellett hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárást indítottak.

A náci hadseregben tablettaként használták

A náci hadseregben tablettaként volt ismert a most fecskendőben lefoglalt szer. A metamfetaminnek is nevezett pervitint egyébiránt rendkívül kicsi, 0,1 grammos adagokban használják.

Rendkívül erős drog: ajzó hatású, nagyobb energia érzését kelti, csökkenti az alvásigényt. 1938-tól Adolf Hitler is szedett orvosai feljegyzései szerint pervitint, és a német vadászbombázók pilótáinak is adták, mivel ennek hatására sokáig éberek tudtak maradni, és agresszivitásukat is növelte. Ezen tulajdonsága miatt a pervitint gyakran Hitler-speed néven emlegetik.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×