eur:
396.93
usd:
355.31
bux:
74603.42
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Letöltendő börtön az iskola-igazgatónőt bántalmazó apának

Bíróság L. András büntetett előéletű lakost, aki Nyírbogdányban bántalmazta gyermeke iskola-igazgatónőjét.

Az elsőfokú bíróság ítéletét kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Kozma Istvánné vezette tanácsa helyben hagyta.

A bíróság megállapítása szerint L. András március 23-án azért ment el a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskolába, hogy az ott tanuló 13 éves lánya és annak iskolatársa közötti, durvaságokban megnyilvánuló vita miatt kérdőre vonja a pedagógusokat. Az igazgatónő arra kérte a durván fellépő férfit, hogy előbb otthon mosakodjon meg, ne a nevelőket okolja, hanem a két család oldja meg az egymás közötti konfliktust.

A felbőszült L. András az iroda ajtaját kivágva trágár szavakkal szidalmazta az igazgatónőt, akit szembeköpött, majd többször ököllel megütött. Mindez nagy rémületet keltett az esetet látó 1-2. osztályos gyerekek között.

Az elsőfokú ítélet meghozatala előtt mind az ügyészség képviselője, mind a védő felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolta, azonban a városi bíróság a hasonló bűncselekmények elszaporodása miatt a végrehajtandó szabadságvesztés mellett döntött.

A másodfokú tárgyaláson az ügyészség képviselője elmondta, hogy a bíróság megalapozott tényállás mellett hozta meg ítéletét. A vádlott beismerő, megbánó magatartása, három kiskorú gyermek nevelése sem indokolja, hogy ne legyen végrehajtandó a szabadságvesztés, bár annak mértékét a túlzónak ítélte.

Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×