eur:
396.98
usd:
355.38
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Kínai kávézó nyílt Amerika egyik jelképének helyén

Tradicionális kínai kávézó nyílt a pekingi Tiltott Városban a júliusban megszűnt Starbucks üzlet helyett.

Az új kávézóban nemcsak kávét, hanem hagyományos kínai teát is szürcsölhetnek majd a betérők a világörökség részévé nyilvánított Tiltott Városban.

Az amerikai Starbucks kávézólánc itteni üzlete júliusban zárt be, azután, hogy hosszú ideig bírálták, sokak szerint ugyanis a puszta léte megtörte a történelmi hely varázsát.

Az üzlet 2000-ben nyílt meg, azóta bírálták sokan. Az amerikai cég vezetése azt remélte, elhallgattathatja a bírálókat, ezért két évvel ezelőtt eltávolították a Starbucks neonreklámját a homlokzatról, ez azonban nem volt elég: idén egy televíziós műsorvezető felhívására több mint félmillió aláírást gyűjtöttek össze a kávézó bezárásának követelésére.

Az újonnan megnyílt Tiltott Város Kávézó vezetésével a látványosság állapotáért felelős hivatalnokokat bízták meg.

"Olyan termékeket szeretnénk a turisták rendelkezésére bocsátani, amelyek kapcsolódnak a palotához és a kínai kultúrához" - mondta a Tiltott Város kurátorának helyettese, Li Ven-zsu.

A Tiltott Város 1420-ban épült, és huszonnégy uralkodó otthona volt 1911-ig. A hely Kína egyik legnagyobb turistacsalogató látványossága: csak tavaly közel 9 millióan látogattak el ide.

Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×