eur:
396.96
usd:
355.41
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Talált tárgyakat árvereznek el, köztük egy 700 ezres kerékpárt

Talált tárgyakat bocsát árverése az egyik ausztrál vasúttársaság: az elhagyott ingóságok között egy ötezer ausztrál dollár (766 ezer forint) értékű versenykerékpár is van.

Sydney központi pályaudvarán összesen 9.000 tárgyat kínálnak fel megvételre, köztük 3.000 tárcát, 1.100 ernyőt, 2.500 táskát, 1.000 mobiltelefont és 300 kalapot.

Jo Fowler, a RailCorp vasúttársaság szóvivője elmondta: sok ezer elhagyott tárgy - minden erőfeszítésük ellenére - a cégnél marad, gazdájuk nem jelentkezik értük és nem is sikerül személyazonosságát kideríteniük.

A felgyülemlett tárgyakat hathavonta elárverezik. Az idei év legszokatlanabb darabja egy masszázsszék.

Ezen kívül új gazdára várnak még cipők, poharak, horgászbotok és reluxák. Eladásra kínálnak egy víztisztítót, egy vasalódeszkát és egy perzsaszőnyeget is. A legértékesebb tárgy egy versenykerékpár.

Korábban egy 6,5 tonnás mobildarut és egy kisebb markolót is elárvereztek. Az aukciókon befolyó pénzt a talált tárgyak osztályának működtetésére fordítják.

Jo Fowler elmondta: mivel naponta 250 és 300 között van a hálózatukon összegyűjtött elvesztett tárgyak száma, ezért sok pénzt kell költeniük a raktározásra.

Azokat a tárgyakat, amelyeket nem sikerül elárverezni, jótékonysági célra ajánlja fel a vasúttársaság.

Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×