eur:
397.18
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Mi szól az eltűnt kislány szülei mellett, és mi ellenük?

Az már biztos, hogy Madeleine McCann szüleit gyanúsítottként kezeli a rendőrség. A portugál és a brit törvényszéki szakértők azonban nem hajlandóak semmiféle információkat adni a bűnjelekről, sem arról: mi szól a szülők ellen.

Állításuk szerint azért, mert a másodlagos bűnjelek elveszhetnek, ha lényegi információt adnak ki.

Az azonban biztos, hogy ha valóban a kislány testnedvét, de nem a vérét találták meg a család bérelt autójában, az sokat lendíthet a nyomozáson. Természetesen a halál pontos okát csak akkor tudnák meghatározni, ha meglenne a holttest is.

A bérelt autó

De mik is ezek a bűnjelek? Az elsőszámú az autó, amelyet a család a kislány eltűnése után több mint három héttel bérelt ki, ennek ellenére mégis megtalálták benne a gyermek hajszálait és testnedveit. A gyermek május 3-án tűnt el, az autót pedig május 28-án bérelték McCann-ék.

Bár a rendőrség meg akart bizonyosodni arról, hogy a gyermek teste valóban az autóban volt-e, és ehhez független törvényszéki szakértő véleményét is ki akarták kérni, ennek ellenére engedélyezték a párnak, hogy tovább használják a járművet.

A rendőrség arra sem adott választ: vizsgálják-e azt, hogy kinél volt az autó abban a 25 napban, amikor a kislány már eltűnt, a család azonban még nem bérelte ki a járművet.

Vér vagy testnedv?

Két, egymástól független forrás is azt állította, hogy az autó csomagtartójában vért találtak a rendőrök. Ennek ellenére a rendőrök most mégis azt állítják: nem vért találtak, csak más testnedvet. Újabban az sem egyértelmű, hogy pontosan hol találtak rá a bizonyítékokra. Egyes nyilatkozatok ezt nem tették egyértelművé, míg mások azt állították: a minta a kárpit alatt volt.

Ha mindezt a szülők ellen akarják fordítani, magyarázhatják úgy is, hogy a nedv úgy került az autóba, hogy a szülők beletették a holttestet a csomagtartóba. Elképzelhető az is, hogy a gyermek teste nem volt az autóban, Madelaine-t azonban egy textilbe csavarták, és ezt az anyagot rakták be az autóba.

Akik azonban védeni akarják a szülőket, mondhatják, hogy a gyermek megsértette magát, és összevérezte a ruháját vagy a cipőjét, a szülők pedig ezeket az autóban szállították.A haj

A rendőrök azt állítják, hogy jelentős mennyiségű hajat találtak az autóban, amely Madeleine-től származott. A nyomozók szerint ekkora mennyiség csak akkor kerülhet a járműbe, ha a kislány is benne volt, pusztán a ruháinak a szállításával ennyi nem juthatott az autóba.

Az eset azonban magyarázható úgy is, hogy a kislány szőke haja folyamatosan hullott, így minden ruháját ellepte.

A bérelt lakás

A lakás ablakainak párkányán is számos nyomból mutatták ki a kislány DNS-ét, sőt, vannak, akik szerint a vérére is rábukkantak a helyszínelők. Azonban ebből sem következik egyértelműen, hogy a szülők felelnek a haláláért. Előfordulhat ugyan, hogy a gyermeket megpofozták vagy megverték, ekkor esett el, és hagyta a jeleket a párkányon.

Azonban az sem zárható ki, hogy a szülők sokak állítása szerint valóban megverték a gyermeket, aki ekkor üthette be magát az ablakpárkányba.

A kislány vére azonban máshol is fellelhető volt a lakásban, például a nappali padlóján, a kanapé alatt. Akik rajonganak a horrortörténetek iránt, azok egyből azt feltételezték: biztosan a kanapé alatt rejtették a padló alá a gyermek holttestét a szülők. Az is elképzelhető azonban, hogy a gyermek a padlón csúszkálva játszott, és eközben sértette meg magát.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×