eur:
397.18
usd:
356.58
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

"Legföljebb egy héttel élhette túl a katasztrófát"

Bár folytatódik a kutatás Steve Fossett után, szakértők szerint elképzelhető, hogy a kalandvágyó milliárdos már nincsen életben.

A legtöbb szakértő szerint Fossett legföljebb egy hétig maradhatott életben a sivatagban az után, hogy a gépe eltűnt. "Változatlanul nincs semmi életjel, nem kért segítséget, s ez nagyon rossz jel" - hangsúlyozta David McMullen, egy sivatagi túrákra szakosodott szervezet vezetője.

A Sivatagi Túlélők nevű csoport tagjai a legkeményebb területekre szerveznek túrákat, így pontosan tudjak, milyen esélyekkel vág neki valaki a sivatagnak. McMullen szerint Fossett vagy olyan súlyosan megsebesült, hogy nem képes életjelt adni magáról, vagy meghalt.

A 63 éves milliárdosnak szeptember 3-án veszett nyoma; repülőgépe a nevadai sivatag egyik lakott területektől távol elhelyezkedő tanyájáról szállt fel. Azóta nem tudni, mi történt a több repülési csúcsot is tartó, kalandvágyó Fossett-tel.

A milliárdos gépe pedig fel volt szerelve vészjelzővel, és maga Fossett is olyan szupermodern órát viselt, amely képes veszély esetén jelzést leadni. Az utána kutatók azonban semmilyen nyomon nem tudnak elindulni, mert semmilyen vészjelzés nem érkezett.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×