eur:
394.59
usd:
354.86
bux:
0
2024. szeptember 18. szerda Diána

Százhetvenezer szálat szívott el a matróna

Cigarettára gyújtott, így ünnepelte századik születésnapját egy brit nyugdíjas, aki még az I. világháború kirobbanása utáni napokban szokott rá a dohányzásra. Naponta öt szálat szív el, így a születésnapi a 170 ezredik volt.

A százéves Winnie Langley születésnapi tortájának egyik gyertyájáról gyújtott rá 170 ezredik szál cigarettájára.

A matróna éppen II. Erzsébet királynő üdvözlő üzenetét várta, ezért is kellett pöfékelnie: azt állítja, hogy megnyugtatja az idegeit.

Az asszony néhány nappal azután szokott rá a dohányzásra, hogy Ferenc Ferdinánd főherceg merénylet áldozata lett Szarajevóban, vagyis, hogy kitört a I. világháború. Hétéves volt ekkor, és azóta mindennap öt szál cigarettát szív el.

"Óvodás korom óta dohányzom és sosem fordult meg a fejemben, hogy le kellene szokni" - mondta az egykori mosodai dolgozó, Winnie Langley.

"Amikor elkezdtem, még nem figyelmeztettek arra, hogy ez káros lehet az egészségre. Mindenki ezt csinálta" - tette hozzá az asszony, aki - szokása ellenére - túlélte férjét és fiát, aki két évvel ezelőtt, 72 évesen hunyt el.

Hiába a figyelmeztetések, Winnie Langley állítja: sosem okozott nála egészségi problémát a dohányzás, mert nem tüdőzte le a füstöt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×