eur:
394.53
usd:
354.34
bux:
72711.44
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Kamerákkal keresik a föld alatt rekedt bányászokat - képekkel és videóval

Földalatti kamerákkal kutatnak az egy hete balesetet szenvedett utahi bányászok után, de egyelőre nyomát sem találják a hat eltűntnek. A mentőalakulatoknak fogalmuk sincs, hol lehetnek a szerencsétlenül jártak, de a vizsgálatok szerint a bányában nincs annyi oxigén, amennyi elegendő lenne a túléléshez.

A múlt hétfőn omlott be a huntingtoni bánya - és egyelőre azt sem tudják, mi volt a szerencsétlenség oka. A bánya egyik tulajdonosa szerint földrengés történt - az amerikai szeizmológusok viszont nem észleltek ilyent a baleset idején. A tapasztalt földmozgást szerintük éppen a bánya beomlása okozta.

Azóta semmit nem tudnak hat bányászról, akik nem adnak életjeleket. A mentőalakulatok már két lyukat fúrtak a földbe, amelyen keresztül kamerát engedtek le. Eddig azonban csak a bányászok felszerelését fedezték fel - az emberek nyomát nem.

Bár a remény egyre csökken, a mentőalakulatok úgy dolgoznak, mint ha a hat bányász még életben lenne. A munkájukat azonban nehezíti, hogy a földrengés-veszély miatt nem tudnak folyamatosan ásni a beomlott alagútban.

Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×