eur:
394.49
usd:
354.34
bux:
72759.17
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

"Levágtam a fejét, mégis megharapott"

A csörgőkígyó még akkor is veszélyes lehet, ha már levágták a fejét - a saját kárán tapasztalta meg ezt egy amerikai férfi.

Danny Anderson és a fia éppen a lovaikat etették, amikor meglátták a csörgőkígyót. Leszorították a kígyót a földre egy csődarabbal, majd levágták a fejét - mint utóbb kiderült, mégsem lettek ettől biztonságban.

"Amikor pár perccel később közelebbről meg akartam vizsgálni a levágott kígyófejet, felemelkedett, megfordult, és beleharapott az ujjamba" - mesélte az 53 éves férfi, akit a kígyómarás miatt kórházba kellett szállítani.

Mire tíz perc múlva beértek az ügyeletre, a férfi nyelve már fel volt dagadva, Hat injekciót kapott, és két napot kellett a kórházban töltenie, mire meggyógyult.

Szakértők értetlenül állnak az esemény előtt; eddig még sosem hallottak arról, hogy egy levágott kígyófej is képes megmarni valakit. "Valószínűleg reflex lehet" - vélekedett Mike Anderson biológus.

Anderson elhatározta, hogy ha legközelebb csörgőkígyót lát, azt is megöli - de meg sem próbálja majd megközelíteni, inkább rádob egy törülközőt, és helyben elássa.

Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×