eur:
394.24
usd:
353.88
bux:
72878.7
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Meghalt, mert túl sokat kellett várnia a vizsgálatra

A vizsgálat szerint egy fel nem fedezett agydaganat miatt halt meg egy fiatal angol nő, akinek krónikus fejfájását háziorvosa a stressz tünetének minősítette. Jennifer Bell nem kapott sürgős beutalót a kórházi kivizsgálásra sem, pedig ez talán megmenthette volna az életét.

A Norwich-ben élő fiatal nőn először 2005 augusztusában jelentkeztek a betegség tünetei, a súlyos fejfájás, hányinger, merev nyak és hasmenés. Egészsége olyan gyorsan romlott, hogy hamarosan ott kellett hagynia állását; addig a helyi repülőtéren dolgozott.

Háziorvosát először 2005. november 4-én kereste fel, majd a következő hónapokban többször is. Az orvos úgy vélte, hogy páciense tüneteit a stressz okozza, és fizikoterápiás kezelést írt elő a számára.

Jennifer Ball állapota azonban nem javult, így tavaly a Norfolk-Norwich egyetemi kórházba került kivizsgálásra. Az ottani neurológusok nem tudták megállapítani a bajok eredetét, így MRI (mágneses rezonancia készülékkel végzett) vizsgálatot javasoltak, de csak "viszonylag sürgős" besorolást kapott.

A 22 éves nő azonban három nappal a vizsgálat előtt, tavaly július 3-án otthonában összeesett, majd a kórházban meghalt.

A most nyilvánosságra hozott jelentésben a halottkém kifejtette: kétségtelen, hogy Jennifer Ball halálát agydaganat okozta, és teljesen bizonyos az is, hogy a korábbi felismerés lehetővé tett volna valamilyen orvosi beavatkozást.

William Armstrong kitért arra is, hogy a "viszonylag sürgős" kifejezés természeténél fogva kétértelmű, és a kórházaknak meg kellene fontolniuk, hogy helyénvaló-e a használata.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Forradalom a pénzügyekben: az AI most tanul számolni, hamarosan a robotok felülmúlják az embereket

Forradalom a pénzügyekben: az AI most tanul számolni, hamarosan a robotok felülmúlják az embereket

A nyelvi modellek most számolni tanulnak, ennek éljük jelenleg a forradalmát.  Ugyan a chatelő robotok a banki rendszerekben még buták, de pár év múlva felülmúlhatják az emberi tanácsadókat, ez meghozhatja a bizalmat is feléjük. A klasszikus befektetési alapok hosszú távon átalakulnak, a személyes tanácsadás pedig a leggazdagabbak luxusa lesz, ám mindeközben olyan befektetési tanácsok lesznek elérhetők az átlagember számárais , amelyre eddig nem volt lehetőség. A jövő pénzügyeiről és az AI ebben betöltött szerepéről volt szó a Portfolio Future of Finance rendezvényének első szekciójában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×